Een exotisch taartje waarbij je jezelf instant op een tropisch paradijs waant zonder daar een fortuin aan te hoeven uitgeven. Klinkt toch goed he 😀
Hoe je dat voor mekaar kan krijgen, gewoon deze exotische mango passievrucht taart maken. Simpel en lekker! Oké, het idee van een wit zandstrand, met palmbomen en azuurblauwe zee vind ik ook wel best oké en zou ik ook wel kunnen gebruiken.
Aangezien er nog geen reisplannen op de planning staan voor ons, ben ik al best tevreden met een royaal stuk van dit taartje. Een taartje dat trouwens super simpel om te maken is en geen hele resem aan ingrediënten vraagt.
Bij de eerste aanblik lijkt deze mango passievrucht taart wel een cheesecake te zijn maar dat is ze niet. De bodem bestaat uit verkruimelde koekjes, de topping is eigenlijk niet meer dan gecondenseerde melk, eigeel en confituur.
Ik maakte de mango-passievrucht confituur zelf maar je kan hiervoor ook perfect confituur naar keuze uit de winkel voor gebruiken.
Nochtans zelf confituur maken is totaal niet moeilijk 🙂
Mango passievrucht taart
Equipment
- Springvorm +/- 22 a 25cm
Ingrediënten
Mango-passievrucht jam
- 250 gr mango (gepureerd)
- 250 gr passievrucht pulp
- 2 limoenen
- 500 gr confituursuiker (*)
Taart
- 350 gr droge koekjes type Maria koekjes of petit beurre
- 5 el gesmolten boter/margarine
- 2 el suiker
- 1/2 tl kaneel
- 1 ei
- 3 eigelen
- 1 blik gecondenseerde melk (+/- 396gr)
- 100 gr mango-passievrucht jam + extra
- 1 tl zeste van limoen
- 1 el limoensap
Instructies
Mango-passievrucht jam
- Doe de gepureerde mango in een kookpot samen met de passievrucht pulp, 1tl zeste van limoen, limoensap van de 2 limoenen en de confituursuiker. Roer goed.Breng aan de kook. Laat 4min doorkoken. Doe de jam in propere glazen potjes, sluit ze goed af en draai de potjes om. Bewaar de jam koel.
Voor de taart
- Begin met het maken van de bodem. Verwarm de oven voor op 175 graden.Beleg de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.Verkruimel de koekjes en voeg de gesmolten boter/margarine, suiker, kaneel en ei toe. Meng tot een plakkerig mengsel. Is dit nog iets te droog, voeg nog wat extra gesmolten boter toe. Schep dit mengsel in de springvorm, verdeel over de bodem en duw goed aan zodat de bodem gelijk bedekt is. Bak voor zo'n 12min in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Voor de vulling.Doe de eigelen in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix deze licht en romig voor zo'n 5min. Het volume dient te verdubbelen. Giet hierbij rustig de gecondenseerde melk en mix nog eens voor zo'n 3 a 4min. Voeg de jam, zeste van limoen en limoensap toe en meng nog even kort.Giet dit mengsel bovenop de afgekoelde koekjesbodem. Lepel bovenop nog wat extra jam.Bak de taart voor zo'n 30min in de oven. Haal uit de oven, de vulling zal nog een beetje wak aanvoelen maar deze zal opstijven tijdens het afkoelen. Laat eerst 30min afkoelen op kamertemperatuur en laat dan verder afkoelen en opstijven in de koelkast voor zo'n 2hSmakelijk!
ik vond een heerlijk dessert om bij de verjaardag of bij de koffie of bij de groot bezoek te geven