Bladerdeeg rolletjes met appel en speculaas, een zalig lekker receptje ideaal als ontbijt, brunch of tussendoortje. Ja, deze super makkelijke rolletje smaken gewoon op elk moment. Een receptje waarvoor je slechts 6 ingrediënten nodig hebt, na zo’n 25min bakken staan ze voor je neus. En teleurstellen zullen ze zeker niet doen want je hebt de zalige combinatie van gebakken appeltjes en speculaas. Ze hebben wat weg van de bekende “cinnamon rolls”, enkel veel makkelijker en sneller omdat we bladerdeeg gebruiken.
TIP! Ik gebruikte hier appelen. Je zou hier ook peren of een mix van appel en peer kunnen gebruiken.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze bladerdeeg rolletjes?
- Appelen : Ik gebruikte hier Jonagold appelen. Je zou dit ook met peer kunnen maken
- Boter
- Kaneel
- Bruine suiker = cassonade
- Bladerdeeg
- Speculaaspasta
Hoe maak je deze bladerdeeg rolletjes met appel en speculaas?
Begin met de appelen te schillen, klokhuis te verwijderen en snij in kleine blokjes. Smelt een klontje boter en bak hierin de stukjes appel voor zo’n 5min. Voeg dan de bruine suiker toe, roer even en laat nog zo’n 2min mee bakken. Laat dan ietwat afkoelen.
Rol het bladerdeeg open en smeer hierop een mooi laagje speculaaspasta. Verdeel er de stukjes appel toe. Rol dan strak op en snij dan in plakjes van zo’n 2,5 a 3cm. Leg deze in een ovenschaal of taartschaal. Wrijf in met wat losgeklopt ei. Bak de rolletjes voor zo’n 25min in de oven mooi goudbruin en gaar.
TIP! Ik deed het receptuur x2 om mijn taartvorm van zo’n 24cm te vullen.
Terwijl de rolletjes in de oven staan, smelt de speculaaspasta. Dit doe je het beste au bain-marie. Er mag zeker geen vocht bij de speculaaspasta want dan gaan deze directe schiften.
Wanneer de rolletjes gebakken zijn, haal uit de oven. Laat zo’n 5min afkoelen en giet er dan wat van de gesmolten speculaaspasta over.
Bladerdeeg rolletjes met appel en speculaas
Ingrediënten
- 2 appelen (type Jonagold)
- 1 klontje boter
- 1/2 tl kaneel
- 1,5 el bruine suiker (=cassonade)
- 1 vel bladerdeeg
- speculaaspasta
- 1 ei
Instructies
- Begin met de appelen te schillen en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes. Verhit een pan met een klontje boter en voeg de blokjes appel toe samen met de kaneel. Bak deze voor zo'n 5min. Roer regelmatig. Voeg dan de bruine suiker toe en laat nog zo'n 2min bakken. De appeltjes moeten nog textuur hebben dus geen moes. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg open en wrijf hier een mooi laagje speculaaspasta over. Verdeel er appeltjes over. Rol dan strak op. Snij dan dan zo'n plakjes van zo'n 2,5 a 3cm. Je kan dit het beste met een scherp broodmes doen. Snij echt en duw niet anders zullen ze niet mooi rond zijn. Leg deze in een ovenschaal. Ik gebruikte een ronde ovenschaal. Kluts het eitje los en wrijf hiermee het bladerdeeg in. TIP! Ik deed dit recept x2 om deze taartvorm mooi te vullen. Bak dit zo'n 25min tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
- Ondertussen smelt je zo'n 2el speculaaspasta au bain-marie. Zorg ervoor dat er zeker geen vocht bij de pasta kan want dan gaat deze meteen schiften.
- Haal de rolletjes uit de oven, laat ze zo'n 5min afkoelen.Giet er wat van de gesmolten speculaaspasta over.Serveer