Havermout wafels met speculaas, een makkelijk wafel receptje dat helemaal bij de tijd van het jaar past. Alleja, mij smaken deze op elk moment van het jaar hoor. Het is zo’n receptje waarvoor je met veel plezier uit je bed springt. Serveer ze als ontbijt of als tussendoortje afgewerkt met gebakken appeltjes en gesmolten speculaaspasta. HEER-LIJK!!! Het leuke is dat je er weinig werk mee hebt, snel alles even mengen, bakken en smullen. Het is weer eens wat anders dan een klassiek havermoutpapje of een boterhammetje met choco.
Nog meer lekkere wafel receptjes? Check dan zeker ook deze even.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Havermout wafels?
- Havermout : gebruik fijne havermout, deze kan je makkelijker tot meel malen
- Speculaas koekjes
- Bakpoeder
- Kaneel : of als speculaaskruiden of koekkruiden in huis dan kan je deze ook gebruiken
- Banaan : zorg dat deze heel goed rijp is zo hoef je geen suiker meer toe te voegen
- Yoghurt : kies een stevige yoghurt zoals Griekse of volle yoghurt
- Eieren
- Appelen : of kan ook met peren
- Speculaaspasta : of voor de liefhebbers pindakaas
Hoe maak je deze Havermout wafels met speculaas?
Begin met de havermout samen met de speculaas fijn te malen in een blender. Meng dit dan met bakpoeder en kaneel. Zet even opzij
Plet de banaan in mengkom. Voeg hier yoghurt, melk, vanille extract en eitjes aan toe. Meng goed en voeg er dan het havermout-speculaas mengsel bij. Meng goed. Dit is een vrij vaste massa.
Snij ondertussen de appelen nog in kleine blokjes. Je hoeft deze niet te schillen. Bak deze in wat boter kokosolie in een pan tot ze mooi zacht zijn maar toch nog wat textuur hebben. Voeg ook nog wat kaneel toe. Ik voegde geen zoetstof toe aan de appeltjes. Je kan eventueel wat bruine suiker of kokosbloesemsuiker toevoegen.
Smelt ook nog even de speculaaspasta au bain-marie. Zorg ervoor dat er zeker geen vocht of water bij de pasta kan anders gaat deze meteen schiften.
Verwarm je wafelijzer en schep zo’n 1,5el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin. Serveer direct, ik vin ze op hun lekkerst als ze net gebakken zijn.
Havermout wafels met speculaas
Ingrediënten
- 180 gr havermout
- 60 gr speculaas koekjes
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 rijpe banaan
- 125 gr yoghurt (griekse yoghurt – of stevige volle yoghurt)
- 60 ml melk
- 1 tl vanille extract
- 2 eieren
- 2 appelen
- 2 el speculaaspasta
Instructies
- Doe de havermout en speculaas koekjes in een blender en maal fijn. Voeg er bakpoeder en kaneel aan toe. Zet even opzij.
- Doe de banaan in een mengkom en plet deze. Voeg hier yoghurt, melk, vanille extract en eieren aan toe. Meng goed. Doe hier het havermout-speculaas mengsel bij. Meng goed. Dit is een vrij stevig vast mengsel.
- Snij ondertussen nog even de appel in kleine blokjes en bak deze in een pan met een beetje kokosolie of boter samen met een snuifje kaneel. Smelt ook de speculaaspasta au bain-marie. Zorg ervoor dat er zeker geen vocht bij het de pasta kan want dan gaat deze schiften.
- Verhit je wafelijzer en schep zo'n 1,5el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin. TIP! De wafeltjes zijn op hun lekkerste als ze nog warm zijn.
- Serveer de wafeltjes met de gebakken appeltjes en giet er wat gesmolten speculaaspasta over.