Bircher muesli, één van de bekendste ontbijtjes ter wereld dat jullie ongetwijfeld wel kennen. Een receptje afkomstig uit Zwitserland en bestaat uit havervlokken die een nachtje worden geweekt in melk samen met noten en fruit. Een ideaal on-the-go ontbijtje dat je de avond voordien al kan maken. Een receptje dat zich ook weer perfect dient om mee te experimenteren. Iets wat ik maar al te graag doe met als resultaat deze exotische bircher muesli met kokos.

Geen havermout of melk in deze versie, wel kokosyoghurt, gemalen kokos, vers sinaasappelsap en geroosterde noten. Een heerlijk fris ontbijtje dat weinig werk vraagt en lekker gezond is.

Ingredienten (4 personen)
- 250ml kokosyoghurt
- 250ml vers sinaasappelsap
- 90gr kokosrasp
- 75gr amandelen (geroosterd)*
- 75gr hazelnoten (geroosterd)*
- 2el chiazaad
- 2el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 1tl vanille essence
- Vers fruit om af te werken (bessen – appel – peer – sinaasappel …)
*Verhit een pan en voeg de amandelen en hazelnoten toe. Rooster ze kort tot ze mooi goudbruin worden.
Bereidingswijze
Doe de kokosyoghurt en het verse sinaasappelsap in een mengkom en roer tot een gladde massa.
Hak de noten grof en voeg toe aan het het papje van yoghurt en sinaasappelsap. Voeg ook het kokospoeder, chiazaad, agavesiroop en vanille essence toe. Meng goed.
Zet voor minstens 4h of een nachtje in de koelkast.
Serveer met vers fruit.
Smakelijk!