courgetti met saus van kerstomaatjes en ricotta

courgetti met saus van kerstomaatjes en ricotta

Weer zo’n receptje van 100% veggie, 100% smaak en 200% yumminess! En bovendien ook nog eens super simpel en snel klaar te maken, wat heb je nu nog meer nodig dan deze courgetti met saus van kerstomaatjes en ricotta. Voor de yummie saus, worden de kerstomaatjes eerst geroosterd in de oven met heel wat smaakmakers. Ik vind tomaten uit de oven altijd net dat tikkeltje lekkerder en smaakvoller. Ja, dit sausje is een smaakbommetje zeg ik jullie. En hij wordt nog lekkerder en romiger door wat ricotta.

courgetti met saus van kerstomaatjes en ricotta

Naast easy peasy is dit receptje ook lekker gezond! Ik gebruikte een combinatie van courgetti (spaghetti gemaakt van courgettes) en gewone spaghetti om bij dat heerlijke sausje te serveren. Is iets meer vullender dan enkel courgetti vind ik persoonlijk. Ik hield het 100% vegetarisch voor mezelf, maar je kan hier perfect nog een stukje vlees of vis bij serveren.

courgetti met saus van kerstomaatjes en ricotta
courgetti met saus van kerstomaatjes en ricotta

Ingredienten (4 personen)

  • 500gr kerstomaatjes
  • 4 teentjes look
  • 2el balsamico azijn
  • 1,5el suiker
  • enkele blaadjes basilicum
  • 3 a 4 takjes tijm
  • 150gr ricotta
  • 4 courgettes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel : geroosterde pijnboompitten en feta

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden.
Doe de kerstomaten in een ovenschaal.
Pel alvast 3 teentjes look en plet ze wat, doe bij de kerstomaten in de ovenschaal samen met de balsamico azijn, suiker, blaadjes basilicum, tijm en een royale scheut olijfolie, peper en zout. Meng even.
Bak ongeveer 15 a 20min tot de tomaatjes mooi zijn opengebarsten.

Ondertussen kan je de courgetti voorbereiden.
Maak dunne sliertjes van de courgette met behulp van een dunschiller of spiralizer. Of snij heel fijne reepjes van de courgette.
Pel het vierde teentje look en hak fijn.

Haal de kerstomaatjes uit de oven.
Verwijder de takjes tijm. Doe alles in een blender (ook het sap) en mix tot een gladde saus. Voeg de ricotta toe en eventueel nog wat peper, zout en suiker. Mix nog even kort.

Verhit een ruime pan met een scheutje olijfolie en roerbak hierin kort de look. Roer goed zodat de look niet bruin wordt.
Voeg dan de courgetti toe en roerbak heel kort. De courgette mag nog wat beetgaar zijn. Kruid de courgetti goed met peper en zout.

Serveer de courgetti met de saus en eventueel wat geroosterde pijnboompitten en feta.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.