Cheesecake in een potje

Cheesecake in een potje

Hey, waar is die cheesecake? Ik zie toch geen cheesecake :-).
Ik hoor en zie het jullie denken. Maar die is geen gewone cheesecake, wel een cheesecake in een potje. Alle elementen van een een cheesecake maar dan in een potje/glaasje. Leuk, origineel en bovendien een pak simpeler en sneller dan een gewone klassieke kaastaart. Je hoeft niets te bakken, niets te laten opstijven of afkoelen.

Cheesecake in een potje

Voor de bodem verkruimel je droge koekjes. Ik gebruikte hiervoor de boterwafeltjes van Jules Destrooper. De cheesecakelaag bestaat uit slechts 4 ingredienten namelijk roomkaas, yoghurt, vanille en honing. Die hoef je gewoon maar even los te kloppen.
En de topping wel daar ben je vrij in. Omdat ik nogal verzot ben op geroosterde pruimen en we momenteel volop in de periode van de pruimen zitten, was dit ideaal. Echt een toppertje.
Maar je kan ook gewoon bessen gebruiken of bak wat appeltjes of peer. Gewoon doen wat jij lekker vindt of wat er in het seizoen is.

Ja, deze cheesecake in een potje heb je echt vliegensvlug op tafel getoverd. Je kan ook alle elementen al op voorhand voorbereiden (koekjes fijnmalen, ingredienten voor de cheesecakelaag mengen, pruimen roosteren). De samenstelling zou ik pas doen vlak voor het serveren, anders worden de koekjeskruimels wak.

Cheesecake in een potje

Ingrediënten (5 a 6 personen)

  • 200gr koekjes (droge koekjes type Sprits – krokante wafeltjes)
  • 300gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 250gr griekse yoghurt
  • 1 vanillestok
  • 5el honing
  • 550gr pruimen
  • 1 kaneelstok

Bereidingswijze

Verwarm de oven oven voor op 180 graden.
Halveer de pruimen, verwijder de pitten en doe in een ovenschaal.
Overgiet met 2el honing en meng goed. Leg de kaneelstok bij de pruimen.
Rooster de pruimen lekker zacht in de oven voor ongeveer 25min.
Hussel tijdens het bakken af en toe door de pruimen.

Verkruimel ondertussen de koekjes in een blender.

Klop de roomkaas glad samen met de yoghurt, 3el honing en de zaadjes van de vanillestok.

Neem 5 a 6 glaasjes, verdeel hierover de verkruimelde koekjes, gevolgd door het yoghurt-roomkaas mengsel. Werk af met de geroosterde pruimen.
Je kan de geroosterde pruimen warm of koud serveren.

Tip > Je kan de glaasjes best net voor het serveren vullen, anders zullen de verkruimelde koekjes wak worden.
Tip > Je kan elk element (verkruimelde koekjes, yoghurt-roomkaas mengsel – geroosterde pruimen) al even op voorhand voorbereiden. Dan hoef je gewoon net voor het serveren de glaasjes samenstellen.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.