Bye Bye zomervakantie … Hallo september! Terug naar school of werk misschien? Voor mij is het gewoon het begin van een nieuwe werkweek 😃. En laten we die nieuwe werkweek, nieuwe maand of back to school/work pittig en lekker simpel inzetten met deze rode curry met kip. Een receptje dat zich ook perfect dient om een dag op voorhand al te maken.
Een curry met de nodige pit maar ook met de nodige groentjes. En even stoefen want de paprika en courgette in dit gerechtje is uit de eigen moestuin. Maakt het altijd nog net dat tikkeltje lekkerder.
Ingredienten (4 personen)
- 450gr kipfilet
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- 200gr maiskorrels (uit blik of potje)
- 1el gember (vers – geraspt)
- 2 teentjes look
- 2 a 3el rode currypasta
- 400ml kokosmelk (uit blik)
- 1el vissaus
- 250gr passata
- 1 mango
- Olijfolie
- Zout
- Gekookte rijst
Bereidingswijze
Snij de kipfilets in kleine blokjes.
Snij de paprika in fijne reepjes.
Pel de look en hak fijn.
Snij de courgette in dunne plakjes.
Spoel de maiskorrels onder koud water.
Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie.
Roerbak hierin de kip mooi goudbruin en gaar. Schep dan uit de stoofpot en zet even opzij. Voeg terug een scheutje olijfolie toe in de stoofpot.
Voeg de reepjes paprika, look, courgette, look en gember toe. Roerbak zo’n 5min tot de groentjes mooi zacht zijn. Voeg de currypasta, kokosmelk, passata, vissaus en blokjes kip toe. Roer goed en laat 10min zachtjes sudderen.
Snij ondertussen de mango in kleine blokjes en kook de rijst.
Breng de curry op smaak met nog wat zout en serveer met de gekookte rijst en werk af met blokjes mango.
Smakelijk!