Banoffee ontbijt parfait

Banoffee ontbijt parfait

De bekende banaan-karamel-room taart in een ontbijt versie. Yes yes, met deze banoffee ontbijt parfait spring je gewoon uit je bed met een big smile op je gezicht. Verwacht je aan laagjes yoghurt, karamel op basis van dadel die echt te zalig voor woorden is, schijfjes banaan en een crunchy crumble op basis van noten & dadels. Een iets voedzamere versie van de bekende taart maar daarom niet minder lekker.

Deze ontbijt parfait heeft eigenlijk alle succes elementen voor een voedzaam ontbijtje … crunchy met de crumble van noten, zoet met de dadelkaramel, de yoghurt zorgt voor een frisse toets & onmisbaar banaan natuurlijk.
Vooral die dadelkaramel is een must-try, je gaat super verrast zijn van de smaak. En hij is veel makkelijker en veiliger te maken dan een klassieke karamel. Je kan deze karamel trouwens een paar dagen bewaren in de koelkast en serveren bij gewoon wat yoghurt met granola, of werk er pannenkoeken of wafels mee af. Ik eet het tegenwoordig overal bij 😀

TIPS :
> Ik gebruikte amandelen in de crumble, je kan hier eender welke noten voor gebruiken. Ik raad jullie wel aan om de noten eerst even te roosteren in de oven of in een pan, de smaak wordt zo veel beter.
> Ik gebruike gewone yoghurt in deze parfait. Je kan ook kokosyoghurt, Griekse yoghurt, amandelyoghurt … gebruiken.
> Vul de parfait nog verder aan met fruit zoals bessen of gebakken appeltjes. Al het fruit in je fruitmand kan je hierin verwerken.

Banoffee ontbijt parfait
Banoffee ontbijt parfait

Banoffee ontbijt parfait

De bekende taart in een gezonde ontbijt parfait met yoghurt, banaan, dadelkaramel & dadel-noten crumble
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

Dadel karamel

 • 120 gr (zachte) Medjoul dadels
 • 100 ml kokosmelk (uit blik)
 • 1 tl vanille essence
 • snuifje zeezout

Dadel-noten crumble

 • 5 (zachte) Medjoul dadels
 • 50 gr havermout
 • 50 gr amandelen (geroosterd)
 • snuifje zeezout
 • 1 el (lopende) pindakaas

Parfait

 • 2 bananen
 • 500 ml yoghurt

Instructies
 

Dadel karamel

 • Laat de dadels zo'n 15min weken in warm water.
  Haal de dadels uit het water, ontpit ze en doe in een blender samen met de kokosmelk, vanille essence en snuifje zeezout.
  Mix tot een gladde karamelsaus. 
  Bewaar in een afgedekt potje.

Dadel-noten crumble

 • Ontpit de dadels en doe in een blender/foodprocessor samen met de amandelen en havermout (en optioneel de lopende pindakaas). Mix tot grove crumble.

Parfait

 • Pel de bananen en snij in dunne plakjes.
  Doe wat yoghurt in een glas gevolgd door wat dadelkaramel, plakjes banaan en wat dadel-noten crumble.
  Serveer direct
Trefwoord banaan, dadels, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, ontbijt, tussendoortje
Banoffee ontbijt parfait

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.