Cheesecake, dat is altijd een goed idee.
Cheesecake met kokos & dulce de leche, dat is een nog beter idee!
Een dessertbommetje van jewelste, eentje waar ik van heb genoten van de eerste tot de laatste hap. Om jullie eventjes jaloers te maken 😉
Een smeuïge kaastaart met speculaasbodem en een frisse romige vulling op basis van kokosyoghurt en een frisse toets van limoen. Als afwerking nog wat extra losgeklopte kokosyoghurt en dan wat van die zalige onweerstaanbare dulce de leche.
Dulce de leche, dat is zo’n ingrediënt dat elk recept nog dat tikkeltje beter maakt. Bij een bolletje ijs, verwerkt in een taart, in een koffietje, bij pannenkoeken … kortom deze heerlijke karamelpasta matcht gewoon met alles wat zoet is :-D. Deze zoete zaligheid kan je tegenwoordig makkelijk reeds gemaakt in de winkelrekken terugvinden maar je kan hem ook makkelijk zelf maken. Is niet meer dan een blikje gecondenseerde melk zo’n 2h30 te laten koken in water, laten afkoelen en klaar!

TIPS :
> Ik gebruikte speculaasjes in de bodem maar je kan deze ook vervangen door gewone klassieke vanillekoekjes of een ander favoriet droog koekje.
> De dulce de leche maakte ik zelf, is heel makkelijk. Gewoon een blik gecondenseerde melk zo’n 2h30 in een kookpot met water koken. Of je kan in de winkel een blik reeds gemaakte dulce de leche of karamelsaus gebruiken.

Cheesecake met kokos & dulce de leche
Equipment
- Springvorm van +/- 20 a 22cm
Ingrediënten
Bodem
- 140 gr margarine/boter (gesmolten)
- 60 gr pistachenoten (fijn gemalen)
- 225 gr speculaasjes (fijn gemalen)
- 3 el suiker
Vulling
- 300 gr kokosyoghurt
- 300 gr roomkaas (type Philadelphia)
- 3 eieren
- 100 gr suiker
- 1,5 tl zeste van limoen
- 1 tl vanille essence
Afwerking
- 200 gr stevige kokosyoghurt (*)
- 1 tl zeste van limoen
- 1 blik dulce de leche
- Blauwe bessen of bramen (afwerkingà
- Pistachenoten (afwerking)
Instructies
Voor de bodem
- Beleg de bodem en de zijkanten van de springvorm met bakpapier.
- Meng de fijngemalen speculaasjes, pistache en suiker met de gesmolten boter/margarine.Schep dit mengsel in de springvorm, verdeel over de springvorm en duw goed aan.Zet even opzij.
Voor de vulling
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de kokosyoghurt en roomkaas in een mengkom (van je keukenmachine) en mix tot een gladde massa. Voeg de suiker, zeste van limoen en vanille essence toe en meng nog even.Voeg één voor één de eieren en meng tot een mooi glad beslag. Giet dit beslag over de speculaasbodem en bak de cheesecake zo'n 50 a 55min in de oven.De taart zal nog een beetje "wiebelig" en wak zijn.Laat de kaastaart volledig afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Dit zal er voor zorgen dat de taart niet zal scheuren.Eenmaal afgekoeld zet in de koelkast om op te stijven. Je kan de taart het best een nachtje laten opstijven in de koelkast.
Afwerking
- Klop de kokosyoghurt los met de zeste van limoen.Smeer de cheesecake bovenaan in met de losgeklopte yoghurt en werk af met de dulce de leche, bessen en grof gehakte pistachenoten.Smakelijk
Notities
Je kan eventueel ook kokosroom losgeklopte hiervoor of klop wat gewone room op.

een geweldige dessert om bij de koffieklets te geven