Amandel croissants, een lekker makkelijk receptje om croissants nog lekkerder te maken. Eigenlijk is het ideaal wanneer je nog croissants over hebt van de dag ervoor, lekker restjes verwerken dus 😉. We gaan daarvoor eerst een lekkere snelle frangipane maken en deze wordt de vulling van de croissants. Nog even terug in de oven om te bakken en je hebt op een heerlijke manier restjes verwerkt. Een lekker makkelijke “koffiekoek” om mee uit te pakken tijdens het ontbijt of de brunch. Dus breng de volgende keer van de bakker maar wat meer croissants mee 😉
TIP! Ik heb de croissants nu enkel gevuld met frangipane. Je zou de croissants nog kunnen insmeren met wat confituur of beleggen met frambozen. Of leg er nog wat stukjes chocolade tussen. Ze worden alleen maar lekkerder!
Nog meer inspiratie nodig voor het ontbijt? Check dan zeker ook even deze receptjes.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Amandel croissants?
- Boter
- Suiker
- Vanille extract
- Amandel extract
- Ei
- Amandelmeel
- Bloem
- Croissants : dit mogen croissants zijn van 1 a 2 dagen oud.
- Amandel schaafsel
Hoe maak je deze Amandel croissants?
We beginnen met het maken van de frangipane. Hiervoor mix je eerst zachte boter en suiker los. Doe er vervolgens vanille extract, amandel extract, zeste van citroen en een eitje bij. Mix opnieuw goed. Als laatste voeg je amandelmeel en patisseriebloem toe. Mix nog even heel goed.
Snij de croissants oven en smeer de onderkant in met de frangipane. Leg er vervolgens opnieuw de bovenkant op en smeer deze ook nog een beetje in met wat van de frangipane. Strooi er dan nog wat amandel schaafsel over. Bak de croissants voor zo’n 20 a 25min in de oven.
Eenmaal de frangipane mooi stevig gebakken is, haal uit de oven. Laat ze ietwat afkoelen maar ik vind ze op hun lekkerste als ze nog wat warm zijn.
Amandel croissants
Ingrediënten
- 110 gr boter (op kamertemperatuur)
- 100 gr suiker
- 1/2 tl vanille extract
- amandel extract
- 1/2 tl zeste van citroen
- 1 ei
- 100 gr amandelmeel
- 1 el patisseriebloem
- 4 croissant (mogen van een dag oud zijn)
- amandel schaafsel
Instructies
- We gaan beginnen met het maken van de frangipane. Doe hiervoor de zachte boter in een mengkom samen met de suiker. Mix dit alvast even los. Doe er dan het vanille extract, enkele druppeltjes vanille extract, zeste van citroen en het ei bij. Mix opnieuw goed. Als laatste voeg je het amandelmeel en bloem toe. Mix nog even goed.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij de croissants open. Smeer op de onderste helft wat van de frangipane. Leg er de bovenste helft terug op. Smeer de bovenkant nog een beetje in met wat frangipane en strooi er nog wat amandelschaafsel over.
- Bak de croissants voor zo'n 20 a 25min.Laat ze dan ietwat afkoelen maar ze zijn op hun lekkerste als ze nog wat warm zijn. Smakelijk