Eenpanspasta met tomatensaus en salami, makkelijk doordeweeks comfort food om op je volgend weekmenu te zetten. Dit eenpansgerecht doet je stilletje aan zuiderse bestemmingen denken, iets wat we deze tijd van het jaar wel kunnen gebruiken. Gevulde tortellini, zongedroogde tomaten, salami, look en dat allemaal in een romige tomatensaus. Een snel pasta recept bomvol smaak met basic ingrediënten en klaar in minder dan 30min. Zulke gerechtjes horen dus echt thuis op je weekmenu. En je kan deze trouwens makkelijk de dag voordien al maken en dan rustig opwarmen in de oven.
Nog meer inspiratie nodig voor eenpansgerechten? Check dan zeker deze simpele receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze eenpanspasta?
- Ui
- Look
- Tomatenpuree
- Room
- Zongedroogde tomaten : probeer als het kan voor halfgedroogde (kers)tomaten te gebruiken + hou zeker de olie bij deze zal voor veel smaak zorgen
- Zongedroogde tomaten
- Kerstomaten
- Spinazie
- Bouillon : kip of groente
- Verse tortellini en ravioli : ligt normaal in koeling bij verse pasta, de meeste supermarkten hebben normaal verschillende smaken. Kies er eentje die je graag lust.
- Salami
Hoe maak je deze Eenpanspasta met tomatensaus en salami?B
Begin met de ui te pellen en fijn te hakken. Pel het teentje look en hak fijn. Halveer de kerstomaten.
Verwarm een ruimte stoofpot met een royale scheut olijfolie en eventueel wat olie van de zongedroogde tomaten. In deze olie zit zo veel smaak en kruiden dat je zelf eigenlijk geen kruiden meer hoeft toe te voegen. Fruit hierin de ui eerst mooi aan voor zo’n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er vervolgens de look en tomatenpuree bij, roer goed los en laat een minuutje mee bakken. Giet er dan de room bij roer goed los. Voeg ook de zongedroogde tomaten en gehalveerde kerstomaten toe. Laat zo’n 4 a 5min zachtjes sudderen.
Doe er dan de spinazie bij en overgiet met de warme bouillon. Laat de spinazie slinken in de saus. Doe er dan de verse tortellini of ravioli bij. Roer goed zodat deze mooi in de saus liggen. Laat zo’n 6 a 7min zachtjes sudderen tot de pasta gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen. Ondertussen kan je de salami in kleine stukjes snijden en voeg deze op het laatste toe aan de pasta. Roer nog even goed en serveer dan.
Eenpanspasta met tomatensaus en salami
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 teentje look
- 2,5 el tomatenpuree
- 250 ml room
- 200 gr zongedroogde tomaten (*)
- 250 gr kerstomaten (gehalveerd)
- 100 gr spinazie
- 350 ml bouillon (kip of groente bouillon)
- 500 gr verse tortellini of ravioli (vulling naar keuze)
- 200 gr salami
- Olijfolie
Instructies
- Begin met de ui te pellen en fijn te hakkenPel de look en hak heel fijn. Halveer de kerstomaten
- Verhit een ruime stoofpot met een royale scheut olijfolie en eventueel ook wat van de olie van de zongedroogde tomaten. Stoof hierin de fijngehakte ui eerst aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look bij samen met de tomatenpuree. Roer goed los en laat een minuutje mee bakken. Giet er vervolgens de room bij en roer goed los. Doe er eveneens de zongedroogde tomaten en gehalveerde kerstomaten bij. Laat zo'n 4 a 5min zachtjes sudderen.
- Doe er dan de spinazie bij en giet er dan de warme bouillon over zodat deze al wat kan slinken. Roer even en laat de spinazie verder slinken in de saus. De saus zal wat aan de waterachtige kant zijn maar de pasta zal het vocht gaan opnemen.Voeg de verse tortellini of ravioli toe. Roer goed zodat deze mooi in de saus liggen. Laat zo'n 6 a 7min zachtjes sudderen tot de pasta gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen. Ondertussen kan je de salami nog in kleine stukjes snijden. Voeg de stukjes salami op het laatste toe en roer nog even goed.Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zoutServeer dan direct.