Deze frittata heb ik gemaakt vlak nadat we zijn thuisgekomen van onze lange reis. We wilden terug normaal, voedzaam en gezond eten maar vooral iets simpel … Gelukkig bestaat er dan zoiets als frittata of dikke omelet. Je hoeft enkel maar wat verse groenten te snijden, eitjes klutsen en bakken. Dat kon zelfs een zombie zoals ik toen 🙂
Ingrediënten (4 personen)
- 300gr nieuwe patatjes of krieltjes
- 6 eieren
- 1 teentje look (uitgeperst)
- 1kl mosterd (ik heb graanmosterd gebruikt)
- 3el roomkaas (ik heb Philadelphia gebruikt)
- 1 courgette (in blokjes gesneden)
- 100gr feta
- 50gr zongedroogde tomaten
- 100gr erwtjes (verse of uit de diepvries)
- Melk (scheutje)
- Peterselie en bieslook fijngesneden (of uit de diepvries)
- Chilipoeder (snuifje)
- Olijfolie
Bereidingswijze
Kook de aardappelen eerst al gaar in ongeveer 20min. Giet af en laat afkoelen.
Snij de courgette, feta en zongedroogde tomaatjes in blokjes.
Snij de gekookte aardappelen in kwartjes.
Neem een ruime mengkom en klop hierin de eieren los. Voeg hierbij de uitgeperste look, mosterd, roomkaas, scheutje melk, snuifje chilipoeder en kruiden. Meng alles goed.
Verhit een ruime (hoge pan) en doe hierin een ruime hoeveelheid olijfolie.
Bak hierin de blokjes aardappel goudbruin aan. Roer regelmatig.
Voeg dan de blokjes courgette toe en laat even meebakken.
Strooi de erwtjes bij de aardappelen en courgette en laat ook even meebakken.
Giet het eiermengsel nu bij de bakkende groentjes en verkruimel hierover de feta. Laat de frittata rustig bakken tot het ei bijna gestolt is.
Zet de frittata de laatste 4 a 5min nog even onder ovengrill zodat de bovenkant ook kan stollen en de kaas kan smelten. Hou dit wel goed in de gaten zodat de frittata niet zwart wordt.
Haal uit de oven en serveer meteen.
Lekker met een stukje brood of slaatje
Smakelijk !