Dit jaar staat er geen reisje meer op het programma naar het warme zuiden dus hou ik er van om het zuiden op mijn bord te toveren op mijn eigen Belgisch terrasje. Daarom heb ik vandaag deze typische Italiaanse salade gemaakt nl. Panzanella. Normaal wordt panzanella gemaakt met oud brood, tomaten en basilicum. Ik maak het deze keer iets anders, of wat had je gedacht ;-). De tomaten heb ik vervangen door watermeloen.
Ingrediënten (4 personen)
- 1/4 watermeloen
- 4 handjes rucola (gewassen en uitgelekt)
- 1 rode ui
- 1 ciabatta brood (mag afbakbrood zijn) of stokbrood
- 100gr feta
- Enkele blaadjes basilicum
- Walnoten (handvol)
- Olijfolie
Ingrediënten (dressing)
- 2el limoensap
- 2el honing
- 1el mosterd (ik heb graanmosterd gebruikt, dijonmosterd kan ook)
- 3el olijfolie
- zout
Bereidingswijze
Doe alle ingredienten in een kleine mengkom en meng goed. Zet in de koelkast.
Verhit in een pan een bodempje olijfolie.
Snij ondertussen het brood in kleine blokjes en doe deze in de warme pan. Bak goudbruin.
Snij de watermeloen in blokjes, de rode ui in dunne reepjes en hak de basilicum fijn.
Doe een handje rucola op een bord. Beleg de salade met blokjes watermeloen, enkele blokjes ciabattabrood, enkele reepjes rode ui, basilicum en een paar walnoten. Verkruimel hierover een beetje fetakaas.
Serveer de salade met de dressing.
Laat het smaken !