Panzanella met watermeloen

Panzanella met watermeloen

Dit jaar staat er geen reisje meer op het programma naar het warme zuiden dus hou ik er van om het zuiden op mijn bord te toveren op mijn eigen Belgisch terrasje. Daarom heb ik vandaag deze typische Italiaanse salade gemaakt nl. Panzanella. Normaal wordt panzanella gemaakt met oud brood, tomaten en basilicum. Ik maak het deze keer iets anders, of wat had je gedacht ;-). De tomaten heb ik vervangen door watermeloen.

Panzanella met watermeloen

Ingrediënten (4 personen)

  • 1/4 watermeloen
  • 4 handjes rucola (gewassen en uitgelekt)
  • 1 rode ui
  • 1 ciabatta brood (mag afbakbrood zijn) of stokbrood
  • 100gr feta
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Walnoten (handvol)
  • Olijfolie

Ingrediënten (dressing)

  • 2el limoensap
  • 2el honing
  • 1el mosterd (ik heb graanmosterd gebruikt, dijonmosterd kan ook)
  • 3el olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een kleine mengkom en meng goed. Zet in de koelkast.

Verhit in een pan een bodempje olijfolie.
Snij ondertussen het brood in kleine blokjes en doe deze in de warme pan. Bak goudbruin.

Snij de watermeloen in blokjes, de rode ui in dunne reepjes en hak de basilicum fijn.

Doe een handje rucola op een bord. Beleg de salade met blokjes watermeloen, enkele blokjes ciabattabrood, enkele reepjes rode ui, basilicum en een paar walnoten. Verkruimel hierover een beetje fetakaas.

Serveer de salade met de dressing.

Laat het smaken !

Panzanella met watermeloen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.