Tijdens de zomermaanden, wil ik niet te lang tijd spenderen in de keuken om een avondmaal in elkaar te steken. Na mijn werk, wil ik snel iets lekker en voedzaam kunnen eten, zodat ik nog voldoende tijd heb om te kunnen genieten op mijn terras of een lange wandeling te kunnen maken met de hond.
Dan is dit receptje echt ideaal om te maken. Het is gezond, lekker en snel te maken.
Ingrediënten zalmballetjes (4 personen)
- 500gr zalmfilet
- 1 rode ui (fijngehakt)
- 1 ei
- 2el paneermeel (eventueel extra)
- Dille (naar smaak)
- Peper en zout
- Groentebouillon
Ingrediënten komkommer-pasta salade
- 200gr pasta (ik gebruike rissoni)
- 2 komkommers
- 1 limoen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze zalmballetjes
Snij de zalmfilet eerst in kleine blokjes. Doe deze blokjes in een blender/ keukenrobot en hak fijn (maak er geen puree van).
Meng de gehakte zalm met de fijngehakte rode ui, ei, paneermeel en fijngehakte dille.
Kruid met peper en zout naar smaak.
Als het mengsel nog iets te nat is, voeg dan nog een beetje paneermeel toe.
!!! Let op met het gebruik van dille, dit kan snel te overheersend zijn. Begin met een beetje toe te voegen en proef even van het mengsel.
Breng groentebouillon aan de kook. Je zou ook visbouillon kunnen gebruiken maar daar ben ik niet zo’n fan van.
Rol balletjes of kleine burgertjes van het zalmmengsel.
Als de groentebouillon kookt, zet het vuur dan laag.
Pocheer de zalmballetjes ongeveer 5 a 7min (hangt af van de grootte van de balletjes) in de groentebouillon.
Haal de gare zalmballetjes uit de bouillon en serveer bij de salade.
Bereidingswijze komkommer-pasta salade
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
Snij de komkommer met een dunschiller in lange brede banden.
Meng de komkommerbanden met de pasta en een beetje olijfolie. Voeg ook een beetje limoensap toe.
Kruid met peper en zout.
Serveer de salade met de zalmballetjes.
Smakelijk !!