Risoni met rode biet en feta

risoni met rode biet en feta

Enkele weken geleden kreeg ik een berichtje van een volger van mijn blog met de vraag of ik geen leuk receptje wist met rode biet. Wel met rode kaken moet ik opbiechten dat ik nog nooit rode biet had geproefd, laat staan dat ik het had klaargemaakt 🙂 . Er kwam dus weer iets op mijn “to cook” lijstje te staan.

risoni met rode biet en feta
Omdat ik nog nooit rode biet had gegeten of klaargemaakt, wilde ik met iets simpel beginnen om zo de smaak te leren kennen. Het is uiteindelijk een makkelijke pasta geworden die op iets meer dan 30min klaar kan zijn. En dan voor het eerst proeven … op het eerste zicht zag het er heel smakelijk uit door de mooi paarse kleur … en bij de eerste kleine hap volgde er nog een grotere hap … ik heb net niet heel de pot leeggegeten :-). Conclusie = rode biet zal hier nog vaak op tafel komen.

Ik heb in het recept gebruik gemaakt van reeds voorgekookte bieten, deze kan je vinden bij Albert Heijn, Colruyt of Delhaize

risoni met rode biet en feta

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 gekookte rode bieten + 3el sap
  • 200gr risoni/ orzo pasta
  • +/- 700ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 100gr feta
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verhit een kookpot met een scheutje olijfolie.
Pel de ui en hak fijn.
Fruit de ui aan tot hij zacht en glazig is, roer regelmatig.

Snij ondertussen de bieten in kleine stukjes.

Strooi de (ongekookte) pasta bij de ui en roer goed. Voeg nu ook de blokjes biet toe en 3el bietensap. Roer even goed zodat de pasta een mooi roze/paarse kleur krijgt.

Giet nu ongeveer 500ml in de kookpot en breng alles aan de kook. Roer nog even, vooral langs de bodem van de kookpot omdat de pasta makkelijk kan plakken.
Laat de pasta rustig garen in ongeveer 15min.
Roer regelmatig.

risoni met rode biet en feta

Als je tijdens het garen ziet dat het geheel te droog wordt, voeg dan nog een beetje kippenbouillon toe.

Na 15min zachtjes sudderen, is de pasta klaar. De bouillon is bijna allemaal opgenomen door de pasta maar toch nog sappig.

Kruid de pasta nog met een beetje zout.

Serveer de pasta direct en verkruimel er nog een beetje feta over.
Ook koud is deze pasta heerlijk

Laat het smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.