Zelf pasta maken is tegenwoordig niet moeilijk meer met de keukenmachines en pastamachines die op de markt zijn. Ik heb zelf een Kitchenaid met pastaset, dus zelf pasta maken is een plezier voor mij. Heb je geen keukenmachine, dan kan je het deeg ook manueel maken, je hebt dan ineens je workout voor die dag gehad. Maar om er uiteindelijk pastavellen en spaghetti van te maken, heb je een pastamachine nodig (of je moet het heel dun kunnen uitrollen met een deegrol) . Dit verkopen ze tegenwoordig bij o.a. Casa en Bol.com tegen zeer democratische prijzen.
Ik geef toe, zelf pasta maken is iets tijdrovender dan een pakje spaghetti opendoen en gewoon afkoken. Maar geloof mij, de smaak van zelfgemaakte pasta, daar kan een pakje spaghetti lang niet aan tippen.
Pastadeeg bestaat maar uit 2 hoofdingrediënten nl. meel en eieren (+ een beetje zout en olijfolie). Gebruik geen gewoon meel maar pastameel van durum tarwe ofwel grano duro, dit pastameel is grof van structuur.
Je kan dit meel kopen bij o.a. Delhaize (merk De Cecco – Semola).
Reken steeds per persoon 100gr pastameel + 1ei
Ingrediënten ( 4 personen)
- 400gr pastameel
- 4 eieren
- snuifje zout
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
Doe alle ingredienten in een mengkom en laat de keukenmachine dit 10min kneden tot je een vaste deeg krijgt. (Je zou dit ook met de hand kunnen kneden)
Maak er een deegbal van, pak het in huishoudfolie in en leg 15min in de koelkast.
Verwerk nu het deeg met je pastamachine tot je lasagnevellen of spaghetti hebt.