Wrap met varkenshaasje a la Jeroen Meus

wrap met varkenshaasje

Ik steek het niet onder stoelen of banken … ik ben superfan van Jeroen Meus en van zijn programma “dagelijkse kost”. Zijn rustige losse manier van koken werkt zo aanstekelijk en natuurlijk zijn gerechtjes zien er natuurlijk ook altijd superlekker uit en daarom ben ik een trouwe kijker. Toen ik nog geen keukenprinses was, was het programma al een grote inspiratiebron en dat is het nu nog steeds.

wrap met varkenshaasje

Meestal kijk ik naar Dagelijkse kost tijdens het fitnessen, dan gaat het half uurtje op de crosstrainer enorm vlug voorbij. Twee weken geleden stond ik weer goed te zweten op de crosstrainer en daar was mijn favorietje weer 🙂 .
Op het menu stond een wrap met varkenshaasje … kwijl kwijl kwijl. Ik zou er nooit aan denken om een wrap te vullen met varkenshaasje, maar onze Jeroen wel natuurlijk. De wrap zag er zo goed uit, dat hij 2 dagen later ook hier op tafel stond. Het was om duimen en vingers af te likken!

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 tortillavellen
  • 1 stuk varkenshaasje (+/- 500gr)
  • 4 sneetjes ham
  • 150gr champignons
  • 1/2 prei
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • kruidenkaas
  • peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Verhit een pan met een scheut olijfolie. Let op!! Gebruik een pan die in de oven mag.
Kruid het varkenshaasje met peper zout en bak het vlees even rondom goudbruin aan.
Zet de pan met het vlees in de oven en laat nog ongeveer 10 a 15min bakken zodat ook de binnenkant kan garen.
**
Haal de pan met het vlees uit de oven en laat het vlees even rusten

Terwijl het vlees in de oven aan het garen is, kan je de groentjes fijnsnijden.
Maak de champignons proper en hak ze fijn.
Was de prei en snij fijn.
Pel de sjalot en look, hak beide fijn.

Verhit een stoofpotje/pannetje met een scheut olijfolie
Roerbak hierin kort de champignons en prei. Voeg na ongeveer 4min, de fijngesneden sjalot en look. Laat nog even meebakken. Kruid de groentjes met peper en zout. Haal van het vuur en zet even opzij.

Snij het varkenshaasje in dunne schijfjes.

Nu kunnen we de wrap gaan samenstellen.
Leg een wrap/tortillavel voor je, leg hierop een sneetje ham.
Vervolgens leg je enkele sneetjes varkenshaasje op de ham, gevolgd door 2 a 3el van de gebakken groentjes. Smeer hierover een beetje kruidenkaas.
Rol de wrap op,net voor de wrap is opgerold, smeer je een beetje kruidenkaas op het laatste stukje zodat de wrap beter dichtblijft.

Serveer direct en laat het smaken !

1 thought on “Wrap met varkenshaasje a la Jeroen Meus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.