Fudge met geroosterde amandelen & pistachenoten

fudge met pistachenoten

Toen mijn grootouders in september 50 jaar getrouwd waren, heb ik een mand gevuld met een bongo bon en lekkernijen … en fles wijn, hun favoriete karamelsaus voor in de koffie, een reep chocolade met hun oude trouwfoto, een grote weckpot met mijn zelfgemaakte granola en een leuke glazen bewaarpot met zelfgemaakte fudge. Die laatste is een leuk alternatief als je eens geen pralines cadeau wil geven.

fudge met pistachenoten
Het maken van fudge is totaal niet moeilijk …. gewoon wat chocolade laten smelten met gecondenseerde melk en boter. Eenmaal gesmolten kan je de fudge nog een beetje pimpen met noten, kruiden of gedroogd fruit. Enkele uurtjes laten uitharden en je hebt SUPER lekkere zelfgemaakte pralines. Koop een grote bewaarbokaal en vul deze met de fudge. Degene die dit krijgt, kan je een hele week smullen en heeft er een leuke bewaarbokaal bij die altijd wel van pas komt.

fudge met pistachenoten

MAAR wees gewaarschuwd, de fudge is GODDELIJK lekker!! Eenmaal geproefd, zal er nog vlug een stukje volgen, en nog eentje, kom nog een laatste dan, nee nog eentje …

Naast chocolade is gecondenseerde melk een basisingrediënt voor fudge. Bij Albert Heijn verkopen ze dit van het merk Friesche vlag, bij Colruyt en Delhaize kan je dit vinden van Nestle

fudge met pistachenoten
Gecondenseerde melk van Friesche vlag bij AH
Nestl_-Caramel-cover

Gecondenseerde melk van Nestle

Ingrediënten

  • 150gr melkchocolade
  • 200gr pure chocolade
  • 100gr pistachenoten (ongezouten)
  • 100gr geroosterde amandelen*
  • 30gr boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (ik gebruikte Nestle 305ml)
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Doe de chocolade, boter en melk in kookpot. Zet op een zacht vuurtje en laat rustig smelten. Roer regelmatig.

Hak ondertussen de pistachenoten grof.

Beleg een ovenschaal met plasticfolie.Als de chocolade gesmolten is, voeg 100gr gehakte pistachenoten toe. Roer nog even goed zodat het een mooie homogene ‘ietwat plakkerige’ massa vormt.
fudge

Giet deze massa in de ovenschaal en strooi er de overige gehakte pistachenoten over. Druk ze een beetje aan.

Zet minstens 2h in de koelkast.Als de fudge gehard is, snij of breek in blokjes.
Bewaar in de koelkast

*leg amandelen op een bakplaat en rooster ze ongeveer 10 a 15min in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.