Smoothie met persimmon en mandarijntjes

smoothie met persimmon en mandarijntjes

Ik zag ze liggen maar had totaal geen idee wat het was, toen ik op het bordje “persimmon” las, ging er nog steeds geen lichtje branden. Na wat opzoekingswerk over deze vrucht, die ook wel kaki fruit wordt genoemd, verdween een weekje later deze oranje exotische vrucht in mijn winkelmandje. De enige vereiste om een persimmon te eten, is dat hij eerst overrijp dient te zijn. Eenmaal rijp dan heeft deze vrucht een lekkere zoete smaak die je een beetje kan vergelijken met een abrikoos.

smoothie met persimmon en mandarijntjes

Aangezien ik nog geen “ervaring” had met persimmon of kaki, heb ik op veilig gespeeld en de vrucht in een simpele smoothie verwerkt samen met nog een ander typisch winterfruit nl. mandarijntjes. Resultaat = een lekker frisse zoete smoothie bomvol vitamientjes die we allemaal broodnodig hebben tijdens de wintermaanden.

smoothie met persimmon en mandarijntjes

Ingrediënten

  • 1 persimmon
  • 2 mandarijntjes
  • 1/2 banaan
  • 200ml melk (ik gebruikte amandelmelk van Alpro, andere melk kan ook)
  • 1kl vanille extract
  • optioneel > 1/2 tl fijngehakte  gember

Bereidingswijze

Snij het steeltje weg van de persimmon, snij de vrucht in blokjes en doe in een blender.
Pel de mandarijntjes en doe deze ook in de blender samen met de overige ingredienten. Mix tot een gladde smoothie.

Schol!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.