Dikwijls als wij gebraden kip meebrengen, hebben we nog overschot. Meestal bewaar ik het voor de volgende dag. Nu heb ik er deze heerlijke wrap van gemaakt.
Je hoeft natuurlijk niet speciaal een gebraden kip te kopen om deze wraps te maken. Je kan ook sneetjes kippenwit gebruiken of gepocheerde kipfilet.
Ingrediënten
- Wraps/ Tortillavellen
- kiprestjes (of kippenwit of gepocheerde kipfilet)
- 1el mayonaise (probeer eens zelf mayonaise te maken > zie recept)
- 3el griekse yoghurt
- 2el Parmezaanse kaas
- Citroensap (naar smaak)
- Peper en zout
- Gemengde sla
Bereidingswijze
Snij de restjes kip in kleine blokjes en doe in een mengkom.
Voor het sausje meng je de mayonaise met de Griekse yoghurt, Parmezaanse kaas, citroensap, peper en zout.
Doe enkele lepeltjes van deze saus bij de kippenblokjes. Kies zelf hoeveel saus je wilt gebruiken.
En nu kan je de wrap samenstellen. Neem een tortilla vel, leg hierop in het midden een beetje gemengde sla en werk af met de kipblokjes. Oprollen tot een wrap en smullen maar !!!