Mayonaise

mayonaise

Mijn moeder en grootmoeder maken altijd zelf hun mayonaise. Ik ben weliswaar opgegroeid met zelfgemaakt mayonaise. Dus ik kon niet achterblijven. En weet je, zelf mayonaise maken is helemaal niet moeilijk. Gewoon alle ingrediënten in een hoge smalle kom doen en mixen maar. En het leuke is dat je zelf kan bepalen hoeveel citroensap je gebruikt of mosterd of zout …

mayonaise

Ingrediënten

  • 200ml maisolie
  • 1kl mosterd
  • 1el citroensap
  • 2 eigelen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Doe de mosterd, eigelen en citroensap in een hoge maatbeker.

Neem de staafmixer en zet die in de maatbeker. Begin te mixen en voeg druppelsgewijs de olie toe. Je zal zien de mayonaise zal zich stilaan binden.

Voeg nog een beetje zout of peper toe naar smaak.

Et voila, meer is het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.