Frikandellen met kriekjes

frikandellen met krieken-3

Dit was en is nog steeds een van mijn lievelingsgerechten. Een gewoon simpel klassiek gerecht maar ooo zo lekker nl. frikandellen met kriekjes. Dit is zo’n gerecht dat je dikwijls op zondag bij de grootmoeder voorgeschoteld krijgt, en het blijft gewoon kei lekker. Dus dit kon gewoon niet ontbreken op mijn foodblog.

frikandellen met krieken-3
En weet je wat wij altijd doen als er nog kriekjes over zijn? Dan maken we vanillepudding (uit een pakje weliswaar), we lepelen daar goed veel kriekjes en saus op en dan smullen.

En nog een algemene afspraak bij het eten van deze frikandellen met krieken, wie een steentje in een kriekje vindt die moet de afwas doen !!!

Ingrediënten

  • 800gr gemengd gehakt
  • 1 pot noordkrieken (720ml)
  • 1 ei
  • 2el paneermeel
  • 1 el kokosbloesemsuiker of 2 a 3 el gewone suiker
  • 1 kl aardappelzetmeel
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het ei en paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol hiervan gehaktballen. Je kan zelf kiezen hoe groot ze moeten zijn. Je kan de gehaktballen ook maken met behulp van een ijsschepper. Dan zijn ze allemaal even groot.

frikandellen met krieken-3
De handige truc met de ijsschepper

Neem een ruime pan en verhit deze met een scheutje olijfolie. Bak hierin de balletjes eerst goudbruin aan en zet dan het vuur iets zachter zodat ze rustig verder kunnen garen.

frikandellen met krieken-3

Maak ondertussen de krieken.

Giet de krieken en sap in een kookpot. Schep enkele lepels van het sap apart in een kommetje en voeg het aardappelzetmeel hierbij en roer goed. Breng de kookpot met krieken aan de kook. Wanneer deze bijna koken, voeg dan het aparte sap (dat je met het aardappelzetmeel hebt gemengd) toe en roer goed. Laat enkele seconden goed inkoken. Je zal zien dat de saus indikt. Draai het vuur dan uit.

Als de frikandellen gaar zijn, dan kan je serveren

Aanvallen maar !!!

.

1 thought on “Frikandellen met kriekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.