Oh yes, het is weer volop de tijd van rabarber. Ik heb sinds kort een eigen rabarberplantje in de tuin staan, maar die is nog iets te klein om daar al lekker dingen met te maken. Dus nog een jaartje wachten voor ik zelf kan oogsten.
Maar dat weerhoudt mij niet om toch al lekkere receptjes te maken met deze groente. En daarom deel ik met jullie vandaag het recept voor rabarbermoes waarmee ik opgegroeid ben.
Deze moes is heerlijk op havermoutpap of als topping bij yoghurt. Of vervang de appelmoes bij kip eens met deze versie, ook een echt toppertje.
Ingrediënten
- 500gr rabarberstokken
- 1 sinaasappel
- 5 a 6el suiker (ik heb kokosbloesemsuiker gebruikt maar andere is ook mogelijk)
- Optioneel > een beetje sinaasappelsap
Bereidingswijze
Schil de rabarberstokken en snij in stukjes.
Verwijder de schil van de sinaasappel. Snij de sinaasappel in grove stuken.
Neem een stoofpot en doe hierin de stukjes rabarber en sinaasappel.
Strooi hierover 4 a 5 el suiker.
Stoof de rabarber op een zacht vuurtje tot je een compote krijgt (ongeveer 20 a 30min). Roer regelmatig.
Proef op het einde of de compote zoet genoeg is, voeg anders nog een beetje suiker toe.
Als de compote iets te droog is, voeg dan een beetje sinaasappelsap toe.
Laat het smaken !!
hoi elien,
helemaal vergeten dat rabarber gewoon heel lekker is…
ik ga deze zeker eens maken…doet me denken aan mijn kindertijd.
super leuk!
liefs