Wrap met Indiase kip en mango

Wrap met Indiase kip en mango

Deze wrap met Indiase kip en mango klinkt misschien een beetje saai, dat is ie zeker en vast niet! De kip krijgt namelijk een heerlijk Indisch kruidenbad op basis van komijn, koriander, kurkuma en kerrie. Klinkt zeker niet saai, als je het mij vraagt! Het marineren van de kip kan je makkelijk al een dagje op voorhand doen zodat alle smaken en kruiden lekker in de kip kunnen trekken. De volgende dag hoef je de kip gewoon nog even te grillen. En bij die spicy kip hoort een frisse salade op basis van mango, avocado, spinazie en een lichtje yoghurt sausje. Iets wat je op 10min kan klaarspelen. Een lekker simpel receptje dus met enorm veel smaak!

Wrap met Indiase kip en mango

Wrap met Indiase kip en mango

Ingrediënten kip (4 personen)

    • 8 kipdijfilets
    • 1tl komijnpoeder
    • 1tl gemalen koriander
    • 1tl kurkuma
    • 1tl kerriepoeder
    • Snuifje cayennepeper
    • 1el honing
    • 1el limoensap
    • 1 teentje look
    • 55gr tomatensaus/passata
    • 2el olijfolie
    • Mango chutney  (te koop in de meeste supermarkten)
  • Wraps/platbrood

Ingrediënten salade

    • 150ml yoghurt
    • Snuifje komijnpoeder
    • Zeste halve limoen
    • 1el honing
    • 150gr spinazie (of andere sla)
    • 1 avocado
    • 1 mango
    • 2 lente-uitjes
    • Enkele takjes koriander
  • Enkele takjes munt

Bereidingswijze

Voor de kip, meng de kruiden, honing, limoensap, tomatensaus/passata, fijngehakte look en 2el olijfolie.  Meng goed en kruid met peper en zout. Leg de kipdijfilets in de marinade en laat minstens 1h of een nachtje marineren. 
 Verhit een pan of grillpan met olie/olijfolie en bak hierin de kip mooi gaar en goudbruin. Draai regelmatig. 

Terwijl de kip aan het bakken is kan je de dressing en en salade maken.
 
 
Voor de dressing, meng de yoghurt samen met het komijnpoeder, zeste van limoen, honing, peper en zout. Zet even opzij. 
Voor de salade, snij de avocado en mango in blokjes, snij de lente-ui fijn. Hak de koriander en munt fijn. Meng de spinazie met de koriander en munt. 
Grill de wraps/platbrood kort. 
 
Voor te serveren, leg wat van de spinazie op de wrap/platbrood gevolgd door wat blokjes mango en avocado.  
Leg hierop een stukje kip en werk af met wat van het yoghurt sausje en eventueel wat mango chutney.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.