Deze wrap met Indiase kip en mango klinkt misschien een beetje saai, dat is ie zeker en vast niet! De kip krijgt namelijk een heerlijk Indisch kruidenbad op basis van komijn, koriander, kurkuma en kerrie. Klinkt zeker niet saai, als je het mij vraagt! Het marineren van de kip kan je makkelijk al een dagje op voorhand doen zodat alle smaken en kruiden lekker in de kip kunnen trekken. De volgende dag hoef je de kip gewoon nog even te grillen. En bij die spicy kip hoort een frisse salade op basis van mango, avocado, spinazie en een lichtje yoghurt sausje. Iets wat je op 10min kan klaarspelen. Een lekker simpel receptje dus met enorm veel smaak!
Ingrediënten kip (4 personen)
-
- 8 kipdijfilets
-
- 1tl komijnpoeder
-
- 1tl gemalen koriander
-
- 1tl kurkuma
-
- 1tl kerriepoeder
-
- Snuifje cayennepeper
-
- 1el honing
-
- 1el limoensap
-
- 1 teentje look
-
- 55gr tomatensaus/passata
-
- 2el olijfolie
-
- Mango chutney (te koop in de meeste supermarkten)
- Wraps/platbrood
Ingrediënten salade
-
- 150ml yoghurt
-
- Snuifje komijnpoeder
-
- Zeste halve limoen
-
- 1el honing
-
- 150gr spinazie (of andere sla)
-
- 1 avocado
-
- 1 mango
-
- 2 lente-uitjes
-
- Enkele takjes koriander
- Enkele takjes munt
Bereidingswijze
Voor de kip, meng de kruiden, honing, limoensap, tomatensaus/passata, fijngehakte look en 2el olijfolie. Meng goed en kruid met peper en zout. Leg de kipdijfilets in de marinade en laat minstens 1h of een nachtje marineren.
Verhit een pan of grillpan met olie/olijfolie en bak hierin de kip mooi gaar en goudbruin. Draai regelmatig.
Terwijl de kip aan het bakken is kan je de dressing en en salade maken.
Voor de dressing, meng de yoghurt samen met het komijnpoeder, zeste van limoen, honing, peper en zout. Zet even opzij.
Voor de salade, snij de avocado en mango in blokjes, snij de lente-ui fijn. Hak de koriander en munt fijn. Meng de spinazie met de koriander en munt.
Grill de wraps/platbrood kort.
Voor te serveren, leg wat van de spinazie op de wrap/platbrood gevolgd door wat blokjes mango en avocado.
Leg hierop een stukje kip en werk af met wat van het yoghurt sausje en eventueel wat mango chutney.
Smakelijk!