Rijstpudding met kokos en mango

Rijstpudding met kokos en mango

Een dessert klassieker met een leuke, originele exotische twist … rijstpudding met kokos en mango
Ik hou er van om echte klassiekers in een nieuw kleedje te steken en volop te goochelen met ingrediënten, smaken en kruiden.
Want als je de basis kent dan kan je echt beginnen toveren, goochelen of experimenteren hoe je het ook mag noemen. En ja, soms dan mislukt wel eens iets, als je niets probeert … maar deze exotische rijstpudding was een succes!

Rijstpudding met kokos en mango

Geen dessertrijst, geen gewone melk (alleja een klein beetje wel) en geen bruine suiker om af te werken. Wel geurige pandanrijst, kokosmelk en mango. Die pandanrijst klinkt iets apart maar kan je echt in elke supermarkt vinden en wordt ook wel eens jasmijnrijst genoemd. Deze heeft iets meer smaak dan gewone dessertrijst en combineert super met de kokosmelk en de mango. 

Rijstpudding met kokos en mango

De mango komt bovenop de rijstpudding in de vorm van een gelei. Maar je kan deze gelei ook gewoon weglaten en de rijstpudding afwerken met verse blokjes mango.

Rijstpudding met kokos en mangoRijstpudding met kokos en mango

Ingrediënten rijstpudding (4 personen )

 • 140gr pandanrijst
 • 600ml kokosmelk (uit blik)
 • 200mlk melk (halfvolle of volle)
 • 80gr suiker
 • 1 vanilleboon
 • Citroensap
 • Snuifje kaneel

Ingrediënten

 • 250gr mango (geschild en in blokjes)
 • 100gr suiker
 • 100ml water
 • 1 citroen
 • 3 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Voor de rijstpudding
Doe de rijst, kokosmelk , gewone melk en de suiker in een ruime kookpot/stoofpot.
Snij de vanilleboon open, schraap de zaadjes uit de vanilleboon en voeg toe aan de kookpot samen met de lege vanilleboon. Breng zachtjes aan de kook en roer goed zodat de suiker kan oplossen.
Laat de rijstpap voor ongeveer 20 a 25min rustig sudderen maar probeer wel regelmatig te roeren zodat de rijst niet aan de bodem van de pot kleeft.
Als de rijst mooi zacht en gaar is en het meeste van het vocht heeft opgenomen haal dan van het vuur. Breng op smaak met wat citroensap en een snuifje kaneel. Laat de rijstpudding even wat afkoelen en verdeel dan over potjes of schaaltjes. Laat verder rustig afkoelen op kamertemperatuur.

Voor de mango gelei.
Doe de blokjes mango in een kookpotje samen met het water, suiker en het sap van 1 citroen.
Breng aan de kook en laat dan rustig sudderen tot de mango mooi zacht is.
Mix dan tot een glad papje.
Week de gelatine blaadjes in koud water.
Schep 2/3 van het mangopapje in een potje en doe de rest terug in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje.
Wring de gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het mangopapje in het kookpotje. Roer goed tot de gelatine blaadjes zijn opgelost. Giet dit bij de rest van het mangopapje dat je in het aparte potje had gedaan. Roer goed en laat even 10min afkoelen op kamertemperatuur.
Giet dan het mangopapje over de rijstpudding in de potjes.

Laat afkoelen op kamertemperatuur.
Ik zet dit niet in de koelkast want dan wordt de rijstpudding te hard naar mijn mening.

Serveer de rijstpudding met nog wat extra blokjes mango en eventueel wat kokosvlokken.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.