Havermoutcake met kokos en frambozen

Havermoutcake met kokos en frambozen

Als je mij vraagt wat ik standaard in mijn keukenkasten heb staan dan zal één van de eerste ingrediënten die ik opnoem zeker en vast havermout zijn (gevolgd door koffie en pure chocolade)! Ik kan niet zonder, noem mij echt een “havermout addict”, wel een gezonde verslaving! Want havermout is super gezond en echt powerfood, iets wat ik echt kan gebruiken aangezien ik heel veel sport.  En met havermout kan je echt zo veel verschillende kanten mee uit buiten het typische havermoutpapje (waar ik ook een lichte verslaving voor heb). Verwerk het in granola, pannenkoeken met havermout, havermoutwafels of deze heerlijke havermoutcake met kokos en frambozen. 

Havermoutcake met kokos en frambozen

Een waanzinnig lekker cakeje naar mijn mening en eentje dat je in 1-2-3 in de oven hebt staan. Je hoeft niks op te kloppen, of laten smelten … gewoon alle ingrediënten goed mengen, bakvorm in en na net geen uurtje bakken is dit powercakeje ready.  Heerlijk als ontbijt, als tussendoortje of post-workout snack. En nog een lekkere serveertip … smeer op een plakje van deze cake wat pindakaas en wat frambozenjam … HEAVEN! 

Havermoutcake met kokos en frambozen
Havermoutcake met kokos en frambozen

Ingrediënten cake

  • 90gr havermout
  • 155gr speltbloem
  • 100gr rietsuiker (of gewone suiker of kokosbloesemsuiker)
  • 40gr kokospoeder of vlokken
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 1/2tl baking soda
  • 2 eieren
  • 320gr appelmoes
  • 80ml kokosolie (gesmolten)
  • 60ml melk (naar keuze … halfvolle melk, amandel, haver, kokos, …)
  • 125gr frambozen (vers of diepvries)
  • Handvol amandelschaafsel

Ingrediënten cake

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.

Meng alvast de droge ingredienten (havermout, speltbloem, rietsuiker, kokospoeder, bakpoeder en baking soda). Zet dit even opzij.

Doe in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) de eieren, appelmoes, gesmolten kokosolie en melk. Klop/roer even kort los tot een glad egaal papje. Voeg dan de droge ingredienten toe en meng tot een stevig deeg. Voeg op het laatste de frambozen toe en meng nog even kort.
Schep het deeg in de cakevorm en werk af met wat amandelschaafsel.

Bak de cake ongeveer 50 a 60min in de oven.
Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Bewaar de cake luchtdicht

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.