Hier thuis wordt heel graag watermeloen gegeten in de zomer, lekker fris en gezond. Daarom wilde ik deze vrucht wel eens verwerken in een gerechtje. Vorige maand maakte ik al een heerlijke simpele panzanella salade met watermeloen, vandaag is het nog makkelijker nl. watermeloenpizza.
Wist je trouwens dat feta en watermeloen een “match made in heaven” is?
Ingrediënten (4 personen)
- 1 watermeloen
- 100gr feta
- zwarte olijven
- Balsamico creme ( te koop bij Colruyt, Albert Heijn en Delhaize)
- Optioneel > muntblaadjes
Bereidingswijze
Snij 4 schijven van ongeveer 2cm af van de watermeloen.
Giet over elk stuk watermeloen een beetje van de balsamico crème. Verkruimel hierover een beetje feta en beleg met enkele olijven. Werk af met enkele muntblaadjes.
Tip voor de watermeloen > leg deze al enkele uren in de koelkast zodat hij lekker fris bij het serveren is.