Over exact 1 jaar beginnen de Olympische Spelen in Rio. Dus ik dacht, ik zal eens op zoek gaan naar typisch Braziliaanse gerechten, aangezien het land mij vrij onbekend is. En mijn oog is toen gevallen op Salpicao de Frango. Dit is een heel bekende Braziliaanse salade met allerlei groentjes, kip, ham, appel en mayonaise. Dit zag er zo lekker uit, dat ik het meteen heb klaargemaakt om toch al een beetje de “Brazilian Vibes ” boven te halen.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 a 3 kipflets
- 150gr hamblokjes
- 1 rode ui
- 150gr mais (uit blik)
- 150gr erwtjes (diepvries)
- 2 wortelen
- 1 appel
- 2 handjes rozijnen
- 100gr Olijven (groene)
- 1 a 2 el mayonaise
- Kippenbouillon
Bereidingswijze
Breng de kippenbouillon aan de kook. Zodra dt kookt, zet het vuur zachtjes en pocheer hierin de kip.
Pel de ui en snipper fijn.
Rasp de wortelen en rasp ze.
Snij de olijven in dunne ringetjes.
Schil de appel en snij in kleine blokjes.
Blancheer de erwtjes ongeveer 3 a 4min in licht gezouten water.
Als de kip gaar is, haal uit de bouillon en laat even afkoelen.
Versnij de kip dan in kleine blokjes
En nu alle ingredienten mengen. Voeg ook nog de hamblokjes, mais en rozijnen toe.
Doe er 1 a 2el mayonaise bij en meng nog even goed.
En serveren maar!!