Sinds kort ben ik helemaal verzot op avocado. De afgelopen weken ben ik daarom volop op zoek gegaan naar heerlijke receptjes met dit superfood. En blijkbaar zijn zalm en avocado een “match made in heaven”. Dus dat moest ik gewoon uittesten en dat is geresulteerd in deze heerlijke zalmtartaar met avocado. En ja hoor … het is een echte match.
Waarschijnlijk krijgen echte koks het aan hun hart na het lezen van mijn bereidingswijze van de tartaar … Ik gebruik namelijk mijn hakmolen om de tartaar te maken. Het is niet dat ik de tartaar tot moes mix maar het moet een beetje vooruit gaan bij mij in de keuken ;-). Dus heb je tijd, hak dan zelf de tartaar fijn.
Het leuke aan dit gerechtje is dat het niet veel tijd vergt en je kan het op voorhand maken. Je kan ook kiezen of je het als voorgerecht op hoofdgerecht serveert. Serveer je de tartaar als hoofdgerecht, maak je portie dan iets groter.
Ingrediënten (4 personen)
- 500gr zalmfilet
- 2 avocado’s
- 4 lente-uitjes (fijngehakt)
- 1 limoen
- 1 citroen
- Chilipoeder
- Zout
Bereidingswijze
Begin met de zalmtartaar.
Snij de zalmfilet in grove stukken en doe in een blender of hakmolen.
Laat de machine enkele seconden hakken. Niet te lang, het mag geen moes worden.
Doe de gehakte zalm in een mengkom. Voeg hierbij de fijngehakte lente-ui en breng op smaak met citroensap, zout en chilipoeder.
Meng goed en zet in de koelkast.
Snij de avocado’s open, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit en doe in een mengkom.
Prak het vruchtvlees met een vork en breng op smaak met enkele druppels limoensap, zout en chilipoeder.
Meng goed.
Zet ook de avocado even in de koelkast.
Dresseer nu de borden.
Zet een kookring in het midden van het bord. Doe hierin 1 grote lepel van het avocadomengsel en verdeel over de bodem. Doe daarna ongeveer 2el van het zalmmengsel bovenop de avocado en duw goed aan.
Verwijder de kookring en serveer direct.