Vol-au-vent met zalm en asperges, een lekker makkelijk recept om doordeweeks op je weekmenu te zetten. Een heerlijke nieuwe variant op de bekende klassieker. Het asperge seizoen staat zo goed als voor de deur en in deze “vidée” komen ze helemaal tot hun recht in combinatie met zalm. Een vol-au-vent klaar in amper 30min, weinig werk en gewoon zo smaakvol. Je kan deze gewoon serveren als avondmaaltijd maar kan ook even goed bij een feestelijke gelegenheid zoals Pasen bijvoorbeeld. Smaken doet ie nu eenmaal altijd.
Nog meer inspiratie nodig met de lekkerste asperges? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Vol-au-vent met zalm en asperges?
- Witte asperges
- Champignons
- Zalm : gebruik hier verse zalmfilet
- Bloem
- Bouillon : kip of groente
- Room
- Citroensap
- Bladerdeeg koekjes
- Boter
Hoe maak je deze Vol-au-vent met zalm en asperges?
We gaan beginnen met de asperges te schillen en in kleine blokjes te snijden. Kook ze vervolgens net gaar (ze mogen nog wat krokant zijn en niet plat) in licht gezouten water. Giet af en zet even opzij.
Vervolgens gaan we een klont boter smelten in een stoofpot. Bak hierin kleine blokjes champignons aan tot ze lichtjes beginnen kleuren. Strooi er bloem over, roer goed en dit zal een droge massa worden. Giet er al roerend bouillon bij en laat al roerend indikken. Eenmaal de saus begint in te dikken, giet er dan de room bij en laat nog een minuutje zachtjes doorkoken. Doe er dan de asperges bij, roer even. Breng alles op smaak met wat citroensap, peper en zout. Zet het vuur heel zacht.
Als laatste leg je kleine blokjes zalmfilet in de saus. Duw ze ietwat in de saus en laat ze nog zo’n 5min garen in de saus. De zalm heeft echt niet veel nodig dan. Eenmaal die gaar is, kan je gaan serveren.
Serveer de vol-au-vent met bladerdeeg koekjes en eventueel wat puree of kroketten.


Vol-au-vent met zalm en asperges
Ingrediënten
- 1 bussel asperges
- 250 gr champignons
- 500 gr verse zalmfilet
- 30 gr bloem
- 500 ml bouillon (kip of groente)
- 100 ml room
- 1 el citroensap
- 4 bladerdeeg koekjes
- Boter
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de asperges te schillen, in klein blokjes en kook ze vervolgens net gaar (niet te plat) in licht gezouten water. Ze mogen echt nog lichtjes krokant zijn. Omdat je ze in kleine blokjes hebt gesneden, zal dit slechts enkele minuutjes durenEenmaal gaar, laat ze goed uitlekken.
- Maak de champignons proper en snij dan in kleine stukjes. Verhit een ruime stoofpot met een klont boter en stoof hierin de stukjes champignons tot ze goudbruin beginnen kleuren.
- Ondertussen kan je de zalmfilet al in kleinere stukjes snijden. Zet even opzij.
- Verwarm ook alvast rustig de bladerdeeg koekjes
- Wanneer de champignons lichtjes beginnen kleuren, strooi er dan de bloem over. Roer goed los. Dit zal een vrij droge massa worden. Giet er dan al roerend de bouillon . Laat al roerend indikken. Eenmaal dit begint in te dikken, doe er de room bij. Laat nog een minuutje zachtjes doorkoken. Zet het vuur dan laag, doe er de asperges bij. Roer even. Proef alvast even en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.Als laatste leg je de stukjes zalm in de saus. Duw ze ietwat onder en laat zo'n 5min garen tot de zalm mooi gaar is. Dit duurt echt niet lang.
- Serveer de bladerdeeg koekjes met de vol-au-ventServeer er eventueel puree of kroketten bij.Smakelijk