Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Vol-au-vent met zalm en asperges, simpel en snel klaar in amper 30min. Een doordeweeks recept als avondmaaltijd voor op je weekmenu te zetten of voor een feestelijke gelegenheid zoals Pasen bijvoorbeeld. Een heerlijke vis vidée met stukjes zalm, champignons en asperges in een romig sausje

Vol-au-vent met zalm en asperges

Lekker makkelijk recept voor Vol-au-vent met zalm en asperges, simpel en snel klaar in amper 30min. Een doordeweeks recept als avondmaaltijd voor op je weekmenu te zetten of voor een feestelijke gelegenheid zoals Pasen bijvoorbeeld. Een heerlijke vis vidée met stukjes zalm, champignons en asperges in een romig sausje
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bussel asperges
  • 250 gr champignons
  • 500 gr verse zalmfilet
  • 30 gr bloem
  • 500 ml bouillon (kip of groente)
  • 100 ml room
  • 1 el citroensap
  • 4 bladerdeeg koekjes
  • Boter
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de asperges te schillen, in klein blokjes en kook ze vervolgens net gaar (niet te plat) in licht gezouten water. Ze mogen echt nog lichtjes krokant zijn. Omdat je ze in kleine blokjes hebt gesneden, zal dit slechts enkele minuutjes duren
    Eenmaal gaar, laat ze goed uitlekken.
  • Maak de champignons proper en snij dan in kleine stukjes.
    Verhit een ruime stoofpot met een klont boter en stoof hierin de stukjes champignons tot ze goudbruin beginnen kleuren.
  • Ondertussen kan je de zalmfilet al in kleinere stukjes snijden. Zet even opzij.
  • Verwarm ook alvast rustig de bladerdeeg koekjes
  • Wanneer de champignons lichtjes beginnen kleuren, strooi er dan de bloem over. Roer goed los. Dit zal een vrij droge massa worden.
    Giet er dan al roerend de bouillon . Laat al roerend indikken.
    Eenmaal dit begint in te dikken, doe er de room bij. Laat nog een minuutje zachtjes doorkoken.
    Zet het vuur dan laag, doe er de asperges bij. Roer even. Proef alvast even en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
    Als laatste leg je de stukjes zalm in de saus. Duw ze ietwat onder en laat zo'n 5min garen tot de zalm mooi gaar is. Dit duurt echt niet lang.
  • Serveer de bladerdeeg koekjes met de vol-au-vent
    Serveer er eventueel puree of kroketten bij.
    Smakelijk
Trefwoord asperges, champignons, doordeweeks recept, pasen, snel klaar, vol-au-vent, weekmenu, zalm