Bladerdeeg taartjes met chocolademousse, te schattig om op te eten. Super makkelijke en snelle taartjes die je kan serveren bij de brunch, Afternoon tea of gewoon als je zin hebt in een snel dessertje met chocolade. Heerlijk krokant bladerdeeg dat we gaan vullen met een snelle chocolademousse zonder eitjes. In totaal heb je slechts 5 ingrediënten nodig en ze zijn klaar in een mum van tijd. Omdat het Pasen is, decoreerde ik ze met Paaseitjes maar kan even goed ook met besjes.
Je kan deze taartjes trouwens al makkelijk op voorhand maken. Zowel de bladerdeeg taartjes als de mousse kan je enkele uren op voorhand al maken. Ze vullen kan je best vlak voor het serveren doen. Zo blijft het bladerdeeg lekker krokant.
Nog meer inspiratie nodig voor Pasen? Check dan zeker deze heerlijke receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bladerdeeg taartjes met chocolademousse?
- Bladerdeeg
- Melkchocolade
- Pure chocolade
- Mascarpone
- Room
- Paaseitjes en/of besjes als decoratie
Hoe maak je deze Bladerdeeg taartjes met chocolademousse?
Begin met het bladerdeeg open te rollen en rondjes of bloemetjes uit te steken. Leg deze in de muffin/cupcake bakvorm en duw ietwat aan zodat er een kuipje of bakje ontstaat. Prik enkele gaatjes in de bodem en bak ze dan mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gebakken, laat ze volledig afkoelen.
TIP! Mijn bloem uitsteker had een diameter van zo’n 10 a 11cm. Ter info, ik heb deze uitstekers
Vervolgens gaan we de snelle chocolademousse maken. Smelt de chocolade au bain-marie. Ondertussen mix je alvast de mascarpone los. Doe er de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw goed los. Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot een mooie mousse.
Je kan de taartjes meteen gaan vullen met de chocomousse en meteen serveren. Of bewaar de mousse in de koelkast. De chocolademousse zal wel iets steviger worden in de koelkast, maar blijft even lekker. Vul de taartjes pas vlak voor het serveren zo blijft het bladerdeeg lekker krokant.
Decoreer de taartjes met paaseitjes of bessen.
Bladerdeeg taartjes met chocolademousse
Equipment
- Muffin/Cupcake bakvorm
- Uitsteekvorm (bloem of rondje van zo'n 10 a 11cm)
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 50 gr melkchocolade
- 50 gr pure chocolade
- 150 gr mascarpone
- 130 ml room
- Paaseitjes (om te decoreren)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik je een metalen muffin/cupcake bakvorm, vet deze dan ietwat in. Gebruik je een siliconen vorm dan hoeft dit niet
- Rol het bladerdeeg open. Steek rondjes of bloemetjes uit met je uitsteekvorm. Ik kon zo'n 8 vormpjes uitsteken.Leg deze in de muffin/cupcake vormpjes. Duw ietwat aan zodat er een kuipje ontstaat. Prik enkele gaatjes in de bodem van het deegBak ze voor zo'n 10 a 12min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
- Eenmaal afgekoeld, kunnen we de snelle chocolademousse gaan maken. Begin met de melkchocolade en pure chocolade au bain-marie te smelten. Doe ondertussen de mascarpone in een mengkom. Mix dit alvast even los. Doe er de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw goed los.Als laatste giet je er de room bij, klop dit op tot een mooie stevige mousse. Je kan de taartjes meteen gaan vullen en serveren. Of bewaar de mousse in de koelkast, zo zal ie nog wat steviger worden. Vul de bladerdeeg taartjes pas vlak voor het serveren, zo blijft de korst lekker krokant.
- Decoreer de taartjes met paaseitjes of besjes.Smakelijk