Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus, heerlijk en vooral super makkelijk comfort food dat gewoon altijd smaakt. Oh mannekes, dit is zo’n zalig eenpansgerecht! Pasta, super snelle gehaktballetjes zonder te rollen, veel groentjes en dat allemaal in een romige tomatensaus gemaakt in één pan. Weinig afwas, weinig werk, snel klaar dus ideaal voor op je volgend weekmenu te zetten. Vergelijk het met “balletjes in tomatensaus” maar dan nog beter.
Nog meer inspiratie nodig voor eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze receptjes even.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus?
- Worsten (kip of van gemengd gehakt) : ik gebruik deze om gehaktballetjes te maken. Je zou ook chipolata kunnen gebruiken dan zal je kleine balletjes hebben
- Ui & look
- Paprika
- Champignons
- Courgette
- Rode pesto
- Oregano : je zou hier ook wat tijm, basilicum of een mix van Italiaanse kruiden aan kunnen toevoegen voor nog meer smaak
- Pasta : type Penne, rigatoni, …
- Passata
- Bouillon
- Room
Hoe maak je deze Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus?
Begin met een ruime stoofpot te verhitten met scheut olijfolie. Duw toefjes gehakt uit de worsten en laat vallen de stoofpot. Bak deze rondom mooi goudbruin aan, ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Schep dan uit de stoofpot. Deze gehaktballetjes zullen misschien niet perfect rond zijn maar dat maakt allemaal niet uit 😉.
Ondertussen kan je de groentjes gaan pellen, schoonmaken en fijnhakken nl. ui, look, paprika, champignons en courgette. Doe in dezelfde stoofpot (zonder proper te maken) opnieuw een royale scheut olijfolie. Stoof hierin eerst de ui, paprika en champignons aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig. Doe er vervolgens de rode pesto en look bij, roer goed en laat minuutje mee bakken. Voeg er dan de courgette en oregano bij, roer opnieuw goed en laat nog een minuut mee bakken.
Doe er dan de pasta bij gevolgd door de passata, bouillon en de gehaktballetjes. Roer goed, breng zachtjes aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Als je ziet dat het meeste vocht is opgenomen maar de pasta nog niet gaar is, voeg nog wat warm water toe. Eenmaal gaar, doe er de room bij en laat nog even doorwarmen. Serveer dan.
Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
- 3 worsten (kip of van gemengd gehakt)
- 1 ui
- 3 teentjes look
- 1 paprika
- 250 gr champignons
- 1 courgette
- 3 el rode pesto
- 1 tl oregano
- 350 gr pasta (type penne)
- 500 gr passata
- 450 ml bouillon (kip of groente)
- 150 ml room
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Begin met een ruime stoofpot te verhitten met een scheut olijfolie.Duw nu toefjes gehakt uit de worsten en bak deze mooi rondom goudbruin. Ze zullen niet perfect rond zijn maar dat hoeft niet 😉Eenmaal ze rondom mooi goudbruin zijn, schep ze uit de pot. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn.Maak de stoofpot nu vooral niet proper. Hiermee gaan we zo dadelijk gewoon verder
- Ondertussen kan je het snijwerk van de groenten doenPel de ui en hak fijnPel de teentjes look en hak fijnVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjesMaak de champignons proper en snij in kleine blokjesSnij de courgette in kleine blokjes
- Doe opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde stoofpot. Doe er de ui, paprika en champignons in. Stoof deze aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig. Doe er de rode pesto en look bij. Roer goed en laat minuutje mee bakkenVoeg dan de courgette en oregano toe. Roer goed en laat opnieuw een minuutje mee bakken.
- Doe er de pasta bij samen met de passata en bouillon. Voeg ook de gehaktballetjes toe. Roer goed en breng aan de kook.Eenmaal dit kookt, zet op een zacht vuurtje en laat zachtjes sudderen. De pasta zal nu rustig het vocht opnemen en garen. Probeer af en toe even te roeren.Als je ziet dat het meeste vocht is verdwenen maar de pasta nog niet gaar is, voeg nog wat warm water toe. Eenmaal de pasta gaar is, voeg de room toe en laat nog een minuutje goed doorwarmen.Serveer dan.