Tiramisu roll met frambozen, een makkelijk zonnig dessertje om al een beetje de zomer in huis te halen. De Italiaanse klassieker in een heel ander kleedje dan wat we gewend zijn. Normaal maken we deze in een grote schaal of in kleine individuele potjes. Nu maken we er een soort van roll van, het heeft wat weg van een zomerse “kerstbûche”. Ook hier gaan we lange vinger koekjes dippen in koffie en komt er romige mascarpone crème tussen. Geen eitjes of alcohol in deze versie. Wel frisse frambozen wat gewoon heerlijk is.
TIP! Ik verwerkte hier nu frambozen in. Maar je zou hier ook aardbeien en andere besjes in kunnen verwerken.
TIP! Geen zin om deze versie in een roll te maken, je kan deze tiramisu ook perfect in een glaasje maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke dessertjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tiramisu roll met frambozen?
- Koffie : maak sterke koffie en zorg dat deze volledig is afgekoeld
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Room
- Lange vinger koekjes
- Frambozen : vers of diepvries
- Frambozen coulis : vers of kant-en-klare. Als ik deze zelf maak, dan gebruik ik altijd het recept van Lekker van bij ons
Hoe maak je deze Tiramisu roll met frambozen?
TIP! Zorg dat de koffie volledig is afgekoeld
TIP! Maak je zelf je coulis, zorg ervoor dat deze ook volledig is afgekoeld
We gaan beginnen met mascarpone crème te maken. Klop mascarpone los met poedersuiker en vanille extract. Giet er vervolgens de room bij en klop op tot een stevig mousse. Zet dit voor zo’n 10 a 15min in de koelkast om op te stijven.
Bekleed alvast je werkoppervlak met een groot stuk plasticfolie. Dip de lange vinger koekjes in koude water en leg zo 2 rijtjes van zo’n 11 koekjes horizontaal boven elkaar. Smeer vervolgens royaal in met de mascarpone crème. Verdeel hierover wat frambozen en coulis. Vouw nu langs beide kanten ietwat naar binnen. Dit zal er heel raar uitzien, ietwat mislukt. Maar eenmaal alles is ingesmeerd, komt alles goed. Verpak deze rol goed in de plasticfolie. Draai de eindjes goed vast. Leg dit nu voor zo’n 1h (mag ook langer – mag ook een nachtje).
Na het opstijven, wrijf volledig in met de rest van mascarpone crème zodat je een soort van mooie “roll” krijgt. Decoreer met frambozen. Bewaar in de koelkast tot voor het serveren.
Strooi er eventueel nog wat cacaopoeder over.
Tiramisu roll met frambozen
Equipment
- Plasticfolie
Ingrediënten
- 1 kop sterke koffie (afgekoeld)
- 500 gr mascarpone
- 100 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 350 ml room
- +/- 22 lange vinger koekjes
- 100 gr frambozen (vers of dievpries)
- 100 gr frambozen coulis (*)
Instructies
- TIP! Zorg dat je op tijd koffie zet zodat deze volledig is afgekoeld.TIP! Wil je zelf je frambozen coulis maken, maak deze dan ook goed op tijd aangezien deze ook volledig afgekoeld dient te zijn
- Begin met de mascarpone crème te maken.Mix alvast de mascarpone los met poedersuiker en vanille extract. Giet er dan de room bij en klop op tot een stevige mousse. Zet dit voor zo'n 10 a 15min in de koelkast om nog ietwat op te stijven.
- Leg een groot stuk plasticfolie op je werkoppervlak. Dip de lange vinger koekjes in de koude koffie en leg op de plasticfolie. Maak zo 2 rijtjes vlak naast elkaar in de hoogte. Smeer de koekjes in met een royaal laagje van de mascarpone crème. Zorg dat je nog wat crème overhoudt aangezien de roll nog helemaal rondom ingesmeerd dient te worden. Verdeel hierover wat frambozen (niet allemaal, hou nog wat over voor decoratie) en giet er wat coulis over (ook niet alles).Vouw nu langs beide kanten ietwat naar binnen. Dit zal er heel raar uitzien, ietwat mislukt. Maar eenmaal alles is ingesmeerd, komt alles goed 😀Verpak deze rol goed in de plasticfolie. Draai de eindjes goed vast. Leg dit nu voor zo'n 1h (mag ook langer – nachtje bijvoorbeeld) in de koelkast.
- Na het opstijven, leg je voorzichtig de roll op een serveerbord of plank. Verwijder wel de plasticfolie.Smeer nu heel de roll in met de rest van de mascarpone crème. Bewaar in koelkast tot voor het serveren.
- Decoreer de roll met frambozen en eventueel wat cacaopoeder