Gehaktbrood met spek, een makkelijk receptje om doordeweeks om op je weekmenu te zetten. Een gerechtje waar je niet veel tijd of werk in hoeft te steken. Je oven doet dan al het werk. Het gehaktbroodje maakte ik deze keer extra lekker door stukjes appel toe te voegen en bovenop plakjes spek te leggen. Dit leg je op een bakplaat samen met aardappeltjes en hup de oven in. Het spek zal zo de patatjes ook lekker veel smaak geven. Doe daar een frisse salade bij en je hebt een simpel maar overheerlijke avondmaaltijd.
TIP! Je zou nog wat bloemkool kunnen toevoegen aan de bakplaat samen met de aardappeltjes.
TIP! Ik gebruikte hier gewoon gemengd gehakt maar je zou hier ook perfect kippengehakt voor kunnen gebruiken
Nog meer inspiratie nodig van receptjes met gehakt? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor dit Gehaktbrood met spek?
- Gehakt : ik gebruik hier gemengd gehakt, je zou ook kippengehakt kunnen gebruiken
- Appel
- Ei
- Tijm : optioneel
- Paneermeel
- Nootmuskaat
- Spek : dunne plakjes – gebruik gerookt spek voor lekker veel smaak
- Krieltjes
- Ui
Hoe maak je dit Gehaktbrood met spek?
Begin met de krieltjes te halveren of in vieren te snijden als ze aan de grote kant zijn. Leg op een beklede bakplaat en voeg er ook een fijngesneden ui aan toe. Meng met wat peper, zout en olijfolie. Zet even opzij.
Vervolgens gaan we het gehaktbroodje maken. Meng het gehakt met kleine stukje appel, tijm, ei, nootmuskaat, paneermeel, peper en zout. Vorm er een broodje van en leg tussen de aardappeltjes op de bakplaat. Leg er de plakjes spek bovenop. Bak voor zo’n 30 a 40min in de oven tot het gehaktbrood en patatjes mooi gebakken zijn. Door de aardappeltjes mag je tijdens het bakken af en toe even husselen.
Eenmaal gebakken serveer direct.
TIP! Heel lekker met een frisse salade.
Gehaktbrood met spek
Ingrediënten
- 750 gr krieltjes
- 1 ui
- Peper en zout
- Olijfolie
Gehaktbrood
- 750 gr gehakt
- 1 appel
- 1 ei
- 1/2 tl tijm (optioneel)
- 40 gr paneermeel
- 1 snuifje nootmuskaat (optioneel)
- 8 a 10 plakjes spek (gerookt)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Halveer de krieltjes. Als de krieltjes aan de grote kant zijn, snij dan in vieren. Leg op de bakplaat. Pel de ui en hak fijn en voeg toe aan de bakplaat. Strooi er wat peper en zout over en giet er wat olijfolie over. Meng even.
- Nu gaan we het gehaktbrood, maken. Doe het gehakt in een mengkom.Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan het gehakt. Meng al even.Doe er het ei, paneermeel, tijm, nootmuskaat, peper en zout bij. Meng goed. Vorm er een broodje van en leg tussen de aardappeltjes op de bakplaat. Leg de plakjes bovenop het broodje.Bak het gehaktbroodje mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 30 a 40min.Hussel af en toe doorheen de aardappeltjes tijdens het bakken.
- Eenmaal gebakken serveer direct.Smakelijk
Een heerlijk receptje.
Snel klaar en overheerlijke.
Omwille van het gure herfstweer hebben we er hier thuis rode kool bij gegeten ipv een slaatje
Echt heerlijk.
Bedankt voor dit heerlijke recept