Salade met asperge, ham en ei, makkelijk broodbeleg om zelf te maken. Zelf salades maken voor op je boterham of sandwich, ik ben fan. Zo veel lekkerder, meer smaak, je bepaalt zelf de ingrediënten en de hoeveelheid mayonaise (een heel belangrijke vind ik). En super simpel en snel om te maken. In deze salade heb je de heerlijke combinatie van witte asperges, stukjes ham en ei. Een sjalot, peterselie en bieslook geven hem nog wat meer smaak. Geen kilo’s mayonaise in mijn versie maar een combinatie van yoghurt en een beetje mayonaise. Dat maakt deze salade veel lichter, frisser en gezonder.
Nog meer inspiratie nodig voor receptjes met asperges? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Salade met asperge, ham en ei?
- Witte asperges
- Eieren
- Yoghurt : natuuryoghurt of Griekse yoghurt
- Mayonaise
- Gekookte ham : of je kan hier ook gerookte zalm gebruiken
- Sjalot
- Peterselie
- Bieslook
Hoe maak je deze Salade met asperge, ham en ei?
We gaan eerst beginnen met de asperges te schillen en het harde achterste gedeelte te verwijderen. Kook de asperges beetgaar, kook ze niet te lang of te plat. Ze mogen nog een bite hebben. Giet af en laat ze goed uitlekken en volledig afkoelen. Leg op wat keukenpapier zodat je er het meeste vocht uit kan halen.
TIP! Je kan de asperges de dag voordien al afkoken
TIP! Je kan de schillen en de harde achterste gedeelten ook invriezen om er later een bouillon van te maken voor soep. Zie hier voor tips
Kook ondertussen ook de eitjes hard. Dit kan je ook de dag voordien al doen aangezien deze koud dienen te zijn. Leg ze na het koken in een kom met koud water zo koelen ze sneller af.
Vervolgens gaan we yoghurt en mayonaise losroeren in een mengkom. Daar gaan we kleine blokjes ham toevoegen alsook een fijngesneden sjalot. Eenmaal de eitjes volledig zijn afgekoeld, gaan we deze pellen en fijnhakken. De asperges gaan we ook in kleine stukjes snijden en toevoegen aan de komen. Doe er nog wat fijngehakte peterselie en bieslook bij. Meng goed.
Je kan de salade meteen gaan serveren of bewaar afgedekt in de koelkast. Des te langer deze kan staan des te meer smaak.
Salade met asperge, ham en ei
Ingrediënten
- 1 bussel witte asperges (*)
- 2 eieren
- 4 el yoghurt
- 1,5 el mayonaise
- 150 gr gekookte ham
- 1/2 sjalot
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- 1 el bieslook (fijngehakt)
- Peper en zout
Instructies
- Schil de asperges en verwijder het harde achterste. Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water. Kook ze niet te gaar, ze mogen echt nog wat bite hebben.Giet af, laat goed uitlekken en laat volledig afkoelen. . Ik heb deze op wat keukenpapier laten uitlekken. TIP! Je kan de asperges de dag voordien al afkoken. Zo kunnen ze lang genoeg uitlekken.
- Kook ondertussen ook de eieren hard. Laat dan volledig afkoelen in een kom met koud water.
- Meng alvast de yoghurt met mayonaise in een mengkom. Snij de ham in kleine stukjes. Pel de sjalot en hak heel fijn.Snij de asperges in kleine blokjes. Pel de eitjes en hak fijn.Voeg de ham, sjalot, asperges, eitjes, peterselie en bieslook en meng goed. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Bewaar de salade afgedekt in de koelkast. Des te langer dit kan staan des te meer smaak Serveer tussen een sandwich of op een toast. Smakelijk