Vegetarische worstenbroodjes

vegetarische worstenbroodjes

Als ik aan worstenbroodjes denk, dan denk ik terug aan mijn studentenleven. Elke dag pendelde ik toen met de trein naar Mechelen vanuit Herentals, de hel vond ik het. Elke dag vertraging, elke keer weer spurten in Berchem om mijn connectie te halen en het gevloek door weer een trein te missen. Als ik weer eens gestrand was in Mechelen of Berchem, dan ging ik meestal naar Panos om een worstenbroodje te kopen, dat kalmeerde mij steeds weer. Aangezien ik bijna dagelijks mijn connectie miste, stond ik bijna dagelijks een worstenbroodje binnen te steken … lekker gezond 😉

vegetarische worstenbroodjes

Maar er gaat niks boven een zelfgemaakt worstenbroodje met lekker gehakt. Bij Panos was het steeds met een curryworst, ook lekker maar ik verkies toch voor de versie met gehakt.
Vorig jaar postte ik met verloren maandag al het receptje van mini-worstenbroodjes. Dit jaar brei ik er een vervolg aan met een vegetarische versie.

vegetarische worstenbroodjes

Ingrediënten (+/- 8 worstenbroodjes)

 • 10 vellen filodeeg
 • 500gr bruine linzen (uit blink)
 • 1 ei
 • 50gr pistachenoten
 • 1 ui
 • 1 teentje look
 • 1tl paprikapoeder
 • 1tl komijnpoeder
 • Snuifje chilipoeder
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin met het maken van de vulling.
Pel de ui en look en snipper fijn. Hak de pistachenoten grof.
Doe de linzen in een vergiet, spoel even en doe in een mengkom.
Plet de linzen een beetje (met een pureestamper bijvoorbeeld).
Doe de ui, look, pisctachenoten, kruiden en het ei bij de linzen. Meng goed en kruid eventueel met peper en zout.

Neem 5 blaadjes filodeeg, leg deze op elkaar maar smeer elk blaadje in met een beetje olijfolie. Leg even een vochtige doek op de overige 5 blaadjes anders drogen deze uit.
Leg het filodeeg voor je met de langste kant onderaan en lepel hierop de helft van de linzenmengeling (zie foto hieronder). Rol stevig op en verdeel in 4 a 5 broodjes. Leg de worstenbroodjes op een rooster met bakpapier.
Doe hetzelfde voor de overige blaadjes en linzenmassa

Borstel de bovenkant van de worstenbroodjes een beetje in met olijfolie.

Bak de worstenbroodjes ongeveer 30min in de oven.

Serveer warm

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.