Salade met aardappel, forel en pompelmoes

Salade met pompelmoes, aardappel en forel

Woensdag is mijn werkdag op kantoor in Antwerpen wat wil zeggen dat ik ‘s avonds thuiskom met nog weinig fut om lang te staan koken. De ene week maak ik op dinsdag een dubbele portie zodat er nog genoeg is voor de volgende dag ofwel maak ik iets heel heel heel simpel op woensdagavond zelf. Met nog wat restjes gekookte aardappel van de vorige dag heb ik een heel simpele salade in elkaar geflanst.

Salade met pompelmoes, aardappel en forelEen salade die slechts uit 4 heel simpele ingredienten bestaat nl. aardappel, pompelmoes, gerookte forel en sla + een vlugge mosterddressing. Misschien weinig ingredienten en toch krijg je een salade bomvol smaak,

Ingrediënten salade (4 personen)

  • 400 a 450gr gekookte aardappelen
  • 200gr gerookte forel
  • 2 roze pompelmoezen
  • Waterkers of andere sla
  • Optioneel > enkele takjes dille

Ingrediënten dressing

  • 1tl graanmosterd
  • 1el olijfolie
  • 2el pompelmoessap

Bereidingswijze

Snij de gekookte aardappelen in partjes.
Snij de pompelmoes a vif, vang het sap op. Wring eventueel de restanten van de pompelmoes uit. Je hebt 2el sap van de pompelmoes nodig voor de dressing.

Snij de forel in kleinere stukjes.

Meng voor de dressing alle ingredienten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verdeel de partjes aardappel, pompelmoes en de stukjes forel over de borden.
Werk af met waterkers of andere sla en lepel er een beetje dressing over.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.