Pasta ovenschotel met chipolata

Pasta ovenschotel met chipolata

Vandaag is toch ietwat een speciale dag voor mij en mijn vriend … wij vieren vandaag ons 5 jaar samen zijn. Om dat te vieren maak ik vandaag het gerecht dat wij 5 jaar geleden voor het eerst samen hebben gemaakt en dan heb ik het over deze pasta ovenschotel met chipolata. Niet echt fancy of speciaal, maar gewone kost zoals wij graag hebben. Toen was er van mijn kookverslaving nog geen sprake, een ei bakken was het meest culinaire wat ik kon maken. 

We hadden een heel simpel gerechtje gekozen uit een kookboekje van Colruyt, waar je niet te veel kookervaring voor moest hebben.
Het kan toen aan de prille verliefdheid gelegen hebben, maar het was het beste gerechtje dat ik ooit had gegeten :-).
Vorige week was ik mijn menulijstje voor de komende week aan het opstellen en zag ik dat 15jan aan het naderen was. Ik wist direct wat er op die dag op tafel moest komen … die pasta ovenschotel met chipolata.
En 5 jaar later was ze nog altijd even lekker met nog steeds als geheim ingrediënt … een snuifje verliefdheid … oh wat melig 😉

Pasta ovenschotel met chipolata

Pasta ovenschotel met chipolata

Ingrediënten (4 personen)

  • 400gr pasta (type penne of spirelli)
  • 2 chipolata’s
  • 800gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 bolletje mozzarella (hou het sap bij)
  • gruyère kaas (geraspt)
  • 1 bouillonblokje (ik gebruikte gevogelte)
  • 1kl gedroogde basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Pel de ui en look, hak fijn
Snij de venkel in kleine blokjes.

Verhit een ruime stoofpot met olijfolie.
Bak hierin de ui en look glazig. Roer regelmatig. Laat de ui niet bruin worden.

Voeg de blokjes venkel toe en bak nog 2min mee.
Giet de tomatenblokjes bij de ui samen met het sap van de mozzarella.
Verkruimel het bouillonblokje en voeg ook toe samen met de gedroogde basilicum.
Meng even en laat de saus 30min zachtjes sudderen.

Bak ondertussen de chipolata.
Snij de gebakken worst in stukjes van ongeveer 2cm.

Kook de pasta al dente.
Meng de pasta met de tomatensaus en de stukjes worst.
Doe de pasta in een ruime ovenschaal. Leg bovenop schijfjes mozzarella en strooi er een beetje gruyère kaas over.

Zet de ovenschaal ongeveer 15min in een voorverwarmde oven van 200 graden zodat de kaas kan smelten.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.