Gebakken appels gevuld met havermout, dadels en pecans

gebakken-appel-met-havermout-dadel-3

Morgen is het de lekkerste dag van het jaar … verloren maandag, de dag waarop we traditiegetrouw worstenbroodjes en appelbollen eten.
Gezond? Nee verre van
Lekker? Oh ja zeker en vast
De meeste mensen zitten nog volop in hun gezonde voornemens en dan krijg je verloren maandag … bye bye goede gezonde voornemens.

gebakken-appel-met-havermout-dadel-3

Voor al degene die hun gezonde levensstijl nog niet willen opgeven, heb ik een heel lekker en gezonder alternatief voor die verdomd lekkere appelbol namelijk deze gebakken appels gevuld met havermout, dadels en pecans. De smaak van deze gevulde appels is bijna identiek aan die van een appelbol, enkel is deze versie veel gezonder en veel lekkerder vind ik persoonlijk 🙂

gebakken-appel-met-havermout-dadel-3

Ingrediënten (4 appels)

  • 4 appels (ik gebruikte Pink Lady)
  • 5el havermout
  • 1el kokosolie*
  • 2 medjooldadels fijngehakt (of gewone dadels)
  • handvol pecannoten fijngehakt
  • 1/2tl kaneel

*heb je geen kokosolie, gebruik dan 1el roomboter

gebakken-appel-met-havermout-dadel-1-2

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Begin met de vulling.
Meng de havermout met de kokosolie, dadels, pecannoten en kaneel. Je kan dit best met de hand kneden, je moet een soort van crumble krijgen.

Snij de appel bovenaan een beetje in en snij het het steeltje weg. Snij ook voorzichtig het klokhuis weg, maar doorboor niet de hele appel. (zie foto hieronder).

appel-

Vul de appels met het havermoutmengsel en zet de appels in een ovenschaal.

appel-
Bak de appels ongeveer 20 a 25min in de oven.

Haal de gebakken appels uit de oven, laat iets afkoelen en serveer.
Serveer de appel met een beetje griekse yoghurt of een bolletje vanille-ijs.

Smullen maar!

gebakken-appel-met-havermout-dadel-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.