Morgen is het de lekkerste dag van het jaar … verloren maandag, de dag waarop we traditiegetrouw worstenbroodjes en appelbollen eten.
Gezond? Nee verre van
Lekker? Oh ja zeker en vast
De meeste mensen zitten nog volop in hun gezonde voornemens en dan krijg je verloren maandag … bye bye goede gezonde voornemens.
Voor al degene die hun gezonde levensstijl nog niet willen opgeven, heb ik een heel lekker en gezonder alternatief voor die verdomd lekkere appelbol namelijk deze gebakken appels gevuld met havermout, dadels en pecans. De smaak van deze gevulde appels is bijna identiek aan die van een appelbol, enkel is deze versie veel gezonder en veel lekkerder vind ik persoonlijk š
Ingrediƫnten (4 appels)
- 4 appels (ik gebruikte Pink Lady)
- 5el havermout
- 1el kokosolie*
- 2 medjooldadels fijngehakt (of gewone dadels)
- handvol pecannoten fijngehakt
- 1/2tl kaneel
*heb je geen kokosolie, gebruik dan 1el roomboter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Begin met de vulling.
Meng de havermout met de kokosolie, dadels, pecannoten en kaneel. Je kan dit best met de hand kneden, je moet een soort van crumble krijgen.
Snij de appel bovenaan een beetje in en snij het het steeltje weg. Snij ook voorzichtig het klokhuis weg, maar doorboor niet de hele appel. (zie foto hieronder).
Vul de appels met het havermoutmengsel en zet de appels in een ovenschaal.
Bak de appels ongeveer 20 a 25min in de oven.
Haal de gebakken appels uit de oven, laat iets afkoelen en serveer.
Serveer de appel met een beetje griekse yoghurt of een bolletje vanille-ijs.
Smullen maar!