Varkenshaasje met venkel en quinoa salade

Varkenshaasje met venkel en quinoa salade

Dit receptje van varkenshaasje met venkel en quinoa salade is het allereerste receptje met groentjes uit de eigen tuin en smaken dat dat deed! Het smaakte nog net dat tikkeltje beter dan anders omwille van die eigen geteelde groentjes en kruiden. Nooit gedacht dat het moestuin project ging slagen, maar de BF heeft er heel veel liefde in gestoken en daar plukken we nu de vruchten van.

Varkenshaasje met venkel en quinoa salade

In de quinoa salade verwerkte ik onze eigen geteelde venkel, radijsjes en kruiden. Je zou de venkel kunnen bakken en zo in de salade verwerken maar ik wilde hem lekker puur houden en verwerkte hem rauw (in heel dunne plakjes) in de salade. Dit zorgt voor een lekkere bite.
De salade kan je best een paar uur op voorhand al maken dan kunnen de kruiden hun heerlijke smaak afgeven aan de salade.

En bij die heerlijk pure salade hoort een lekker stukje mals varkenshaasje dat je ofwel op de barbecue kan klaarmaken of bij slecht weer in een gewone (grill)pan.

Varkenshaasje met venkel en quinoa salade
Varkenshaasje met venkel en quinoa salade

Ingredienten varkenshaasje (4 personen)

  • 800gr varkenshaasje
  • 2tl venkelzaad
  • 1 teentje look
  • 60ml limoensap
  • 2el mosterd
  • Peper en zout
  • Olijfolie/margarine/boter
  • Extra : satéstokjes

Ingredienten salade

  • 200gr quinoa
  • 1 venkel
  • 150gr radijzen
  • 2 lente-uitjes
  • 50gr geroosterde amandelen
  • 2el fijngehakte bieslook
  • 2el fijngehakte peterselie
  • 1kl fijngehakte dille
  • 1,5el mosterd
  • 1,5el honing
  • 1kl azijn
  • 3el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Begin met het koken van de quinoa zoals vermeld op de verpakking. Vergeet de quinoa vooraf niet te spoelen!
Giet de gekookte quinoa af en laat helemaal afkoelen.
Terwijl de quinoa afkoeld, kan je de venkel heel fijn snijden.
Verwijder het groen van de radijzen en snij de radijzen in kwartjes.
Hak de geroosterde amandelen grof.
Maak de vinaigrette van de salade door 1,5el mosterd, 1,5el honing, 1kl azijn, 3el olijfolie en wat peper en zout te mengen.
Meng de afgekoelde quinoa met de fijngesneden venkel, radijsjes, amandelen, fijngehakte kruiden en de vinaigrette. Bewaar koel in de ijskast tot voor het serveren.
Tip > Maak de salade al een paar uur op voorhand.

Voor de marinade van het varkenshaasje.
Meng het venkelzaad met fijngehakte look, 60ml limoensap, de mosterd en een snuifje peper en zout.
Snij het varkenshaasje in plakjes van ongeveer 2cm.
Vlak voor het bakken in een hete grillpan of op de barbecue, haal je de plakjes varkenshaasje door de marinade en steek je ongeveer 2 a 3 plakjes vlees op 1 of 2 satéstokjes (ik vind 2 stokjes makkelijker om te werken). Bak het vlees mooi goudbruin voor ongeveer 3 a 4min per kant.

Serveer het varkenshaasje met de quinoa salade.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.