Cobbler met rabarber en aardbeien

Cobbler met rabarber en aardbeien

Cobbler met rabarber en aardbeien … een typisch Amerikaans dessert extra zomers gemaakt met de rabarber en aardbeien. Maar wat is in godsnaam een cobbler? Wel, eigenlijk is het bijna hetzelfde als een crumble. De onderste laag is net zoals bij een crumble fruit. Echter geen crunchy crumble bovenop het fruit bij een cobbler maar eerder een biscuit/cake-achtig korstje.

Cobbler met rabarber en aardbeien

En zoals bij een crumble, kan je bij een cobbler eindeloos varieren met het fruit dat je gebruikt. Met de zomer die pas is gestart, is deze versie op en top zomers met rabarber en aardbeien. Maar natuurlijk kan je hier volop met spelen.

Cobbler met rabarber en aardbeien
Cobbler met rabarber en aardbeien

Ingrediënten (4 personen)

 • 250gr rabarber
 • 250gr aardbeien
 • 50ml honing
 • vanille essence
 • snuifje kardemompoeder
 • 220gr speltbloem (of gewone bloem)
 • 3el rietsuiker (of gewone suiker)
 • 1,5tl bakpoeder
 • 1/2tl baking soda
 • 2el kokosolie (gesmolten)
 • 180ml amandelmelk (of gewone melk)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de rabarber in blokjes.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Doe de rabarber, aardbeien, honing, snuifje kardemompoeder en een scheutje vanille essence in een ovenschaal en meng even. Zet even opzij.

Voor het cobbler laagje.
Doe de speltbloem, rietsuiker, bakpoeder, baking soda, gesmolten kokosolie en de melk in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en meng tot een stevig ietwat plakkerige deegbal.
Probeer de deegbal in kleine porties te verdelen en leg dit bovenop het fruit. Laat wat ruimte tussen de deegballetjes.
Bak de cobbler ongeveer 35 a 40min in de oven tot het fruit mooi zacht is en het cobbler laagje mooi goudbruin is.

Serveer warm of lauw met eventueel een bolletje ijs of yoghurt.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.