Een lekker “chill” begin van het weekend met dit receptje van kip shoarma met platbrood en looksaus. Een receptje dat je bij een lekker warm weertje buiten op de BBQ kan klaarmaken en gezellig buiten van kan smullen. Is het wat te fris voor buiten, dan kan je dit receptje ook gewoon maken in de oven/grillpan. Lekker veelzijdig dus!

Het marineren van de kip kan je al makkelijk in de ochtend doen vlak voor je gaat werken. Des te langer de kip kan marineren, des te beter de kip wordt. De marinade van kip bestaat uit de typische shoarma kruiden en yoghurt. De yoghurt gaat de kip lekker mals en sappig maken.

Het lekkerste aan dit receptje vind ik persoonlijk het zelfgemaakte platbrood. Heb je nu geen zin om dit zelf te maken, dan kan je dit ook gewoon in de supermarkt vinden of gebruik pitabroodjes. Heb je nu toch wat tijd, wel dan stel ik toch voor om toch eens zelf platbrood te maken. Veel werk vraagt het niet en is nog net dat tikkeltje lekkerder. Lekker licht en fluffy!



Ingrediënten kip shoarma
- 245gr (natuur)yoghurt
- 2 teentjes look
- 2el citroensap
- 2el olijfolie
- 2tl gerookt paprikapoeder
- 1/2tl chilipoeder
- 1tl korianderpoeder
- 1tl komijnpoeder
- 2tl zout
- 1tl zwarte peper
- 4 kipfilets
- Kerstomaten (gehalveerd) + komkommer (in schijfjes) + avocado (in plakjes)
Ingrediënten looksaus
- 245gr (natuur)yoghurt
- 2el peterselie
- 1el bieslook
- 1kl munt
- 2 teentjes look
- Peper en zout
Ingrediënten platbrood
- 375gr zelfrijzende bloem
- 1tl bakpoeder
- 1tl zout
- 1/2tl lookpoeder (optioneel)
- 120ml olijfolie
- 120ml (natuur)yoghurt
- 100ml melk
Bereidingswijze
Begin met het marineren van de kip.
Pel de look en hak fijn. Meng de fijngehakte look met de yoghurt, citroensap, olijfolie, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, zout en zwarte peper.
Leg de kipfilets in een schaal en overgiet met de marinade. Meng goed en laat minstesn 30 a 60min marineren (dit mag ook langer).
Voor het platbrood, heb je een keukenmachine gebruik deze dan.
Doe de bloem in een mengkom samen met het bakpoeder, zout en lookpoeder. Meng al even.
Voeg dan de yoghurt, olijfolie en melk toe. Meng goed en laat goed kneden tot je een mooie deegbal krijgt. Is het deeg iets te droog, voeg dan 1 of 2el melk toe.
Vorm een mooie deegbal (het deeg zal nog een beetje plakkerig aanvoelen), leg in een diepe schaal, dek af met plasticfolie en laat 30min rijzen op kamertemperatuur.
Voor de looksaus
Pel de look en hak zeer fijn.
Meng de look met de yoghurt, fijngehakte peterselie, munt, bieslook en peper en zout.
Zet koel.
Voor het grillen/bakken van de kip.
Je kan deze bakken op de BBQ of grillpan.
Of in de oven. Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal de kip uit de marinade en leg op een beklede bakplaat. Bak de kip mooi goudbruin voor ongeveer 10 a 15min.
Voor het platbrood.
Verhit een grillpan of gewone pan (zonder vetstof) of de BBQ.
Neem een klein balletje van het deeg. Duw goed plat met je handen of met een deegrol tot een platte ronde lap.
Leg in de hete pan en bak mooi goudbruin aan de ene kant (ongeveer 3 a 4min), draai om en bak nog eens 3 a 4min.
Haal uit de pan en doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Snij de gebakken kipfilets in stukken.
Beleg wat platbrood met stukjes kip, verse groentjes, avocado en werk af met wat looksaus
Smakelijk !