Varkenshaasje met Rozemarijn aardappeltjes en Pruimenchutney

varkenshaasje met pruimenchutney en rozemarijnaardappeltjes

Eindelijk was het zover … ik kon eindelijk van mijn pruimenchutney proeven die ik begin augustus had gemaakt. De afgelopen weken is mijn geduld serieus op de proef gesteld en ik sta niet echt bekend als de persoon met veel geduld. Maar het was het wachten waard … wat een heerlijke zoete en tegelijk zurige chutney.

varkenshaasje met pruimenchutney en rozemarijnaardappeltjes
Ik wilde deze chutney bij een iets feestelijker gerechtje maken aangezien de volgende dag mijn verjaardag was. Om eens niet altijd in herhaling te vallen met mijn kipfilets of kalkoen, ben ik voor een mals stukje varkenshaasje gegaan gewikkeld in Pancetta.

Om het gerecht helemaal af te maken, heb ik er rozemarijn aardappeltjes bereid in de oven bij geserveerd. De voorbije jaren heb ik mij al vaak laten vangen aan het bereiden van aardappelen in de oven. Nooit kreeg ik ze gaar, zelfs niet na een uur te laten bakken. Deze keer een andere aanpak …  ik heb de aardappelen eerst 10min voorgekookt en om ze vervolgens verder te laten bakken in de oven met extra veel look, rozemarijn en olijfolie. En wat een heerlijk resultaat!!!

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 stukjes varkenshaasje (ongeveer 250gr per persoon)
  • 12 plakjes pancetta
  • 7 a 8 (middelgrote) aardappelen
  • 4 teentjes look
  • enkele takjes rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 1 pot pruimenchutney (recept zelfgemaakte pruimenchutney)

Bereidingswijze

Kook de aardappelen eerst al 10 a 12min voor.
Giet af en laat even afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de aardappelen in plakjes.
Pel de teentjes look en kneus ze met een mes.
Giet een goede scheut olijfolie over de bodem van een ovenschaal. Leg de plakjes aardappel in de ovenschaal, strooi hierover enkele rozemarijnblaadjes, voeg ook de gekneusde teentjes look toe en kruid met peper en zout. Hussel alles even goed door zodat er rond elk aardappelplakje olijfolie hangt.
Bak de aardappelen alvast 20min in de oven.

Ondertussen kunnen we het vlees voorbereiden.
Neem 4 stukjes touw en leg deze met ongeveer 2cm ruimte onder elkaar.
Leg hierover “dakpansgewijs” 6 plakjes pancetta.
Leg bovenop de pancetta, in het midden, 1 varkenshaasfilet.

varkenshaasje met pruimenchutney en rozemarijnaardappeltjes

Plooi de pancetta over het varkenshaas en knoop de touwtjes.

varkenshaasje met pruimenchutney en rozemarijnaardappeltjes

Doe hetzelfde voor het andere varkenshaasje.

varkenshaasje met pruimenchutney en rozemarijnaardappeltjes

Verlaag ondertussen de oven naar 180 graden.

Leg de ingepakte varkenshaasje in een ingevette ovenschaal.
Bak de varkenshaasjes ongeveer 20min in de oven.

Haal zowel de aardappelen als het vlees uit de oven.
Verwarm nog vlug de pruimenchutney in een pannetje op het vuur of in de microgolfoven.

Serveer direct!

Laat het smaken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.