Varkenshaas uit de oven, een heerlijk makkelijke maaltijd om op je volgend weekmenu te zetten. Het hoeft niet altijd kip, gehakt of zalm te zijn. Een lekker varkenshaasje kan ook al eens heel hard smaken. In dit receptje maak ik er eigenlijk een “traybake” mee, of wel eenpansgerecht uit de oven. Het is heel simpel, je hebt er heel weinig werk aan en je oven doet al het werk. Ik gebruikte hier pastinaak, krieltjes en ui en deze gaan alvast eerst in de oven. Na zo’n 20min bakken, voeg ik stukjes peer toe en de varkenshaasje. Deze krijgt een heerlijke honing-mosterd marinade.
Aardappelen en groenten in de oven vind ik altijd een lastige omdat ze langs buiten heel snel bruin worden maar binnenin zijn ze nog bijlange niet gaar. En op zo’n momenten, wrijf ik in mijn “pollekes” want daar heeft mijn AEG SteamPro combi stoomoven de oplossing voor. De super handige en mijn favoriete functie “koken met vocht”, zoals zo vaak gezegd dit zorgt voor het verschil. Het vocht/stoom zorgt voor de garing binnenin en de hetelucht zal er voor zorgen dat de groentjes mooi gebakken worden langs de buitenkant.
Nog meer inspiratie nodig voor eenpansgerecht? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Varkenshaas uit de oven?
- Pastinaak : je zou ook knolselder kunnen gebruiken of een mix
- Krieltjes
- Ui
- Peer : je zou hier ook appel kunnen toevoegen
- Varkenshaasje : Je kan dit ook met kip maken, ook lekker met de honing-mosterd marinade
- Mosterd
- Honing
- Citroensap
- Olijfolie
Hoe maak je deze Varkenshaas uit de oven?
We gaan beginnen met het maken van de marinade. Hiervoor gaan we mosterd, honing, citroensap en olijfolie mengen. Zet dit even opzij.
Vervolgens gaan we de groentjes snijden. Schil de pastinaken en snij in kleine blokjes. Halveer de krieltjes. Als deze vrij groot zijn, snij dan in vieren. Pel de ui en snij in dunne plakjes.
TIP! Probeer de pastinaak en krieltjes in gelijk grote stukjes te snijden voor een gelijke garing.
Leg de groentjes op een beklede bakplaat, kruid ze met peper en zout. Giet er zo’n 3el van de marinade over. Meng goed. Bak de groentjes alvast zo’n 20 a 25min in de oven.
TIP! Heb je een oven met een combi functie van stoom/vocht en hetelucht gebruik deze dan met het minste vocht.
Ondertussen kan je de peren in kleinere stukjes snijden. Na zo’n 20 a 25min bakken, voeg je de stukjes peer toe aan de groenten. Meng goed. Leg er het varkenshaasje tussen en wrijf royaal in met de marinade. De rest van de marinade kan je nog over de groentjes gieten. Bak nog eens zo’n 20min tot het vlees en groentjes gaar zijn. Serveer dan direct
Varkenshaas uit de oven
Ingrediënten
- 3 pastinaken
- 500 gr krieltjes
- 1 ui
- 3 peren (Type Conference)
- 700 gr varkenshaas
- Peper en zout
Honing – Mosterd marinade
- 3 el mosterd
- 2 el honing
- 1 el citroensap
- 50 ml olijfolie
Instructies
- We beginnen alvast met het maken van de marinade. Hiervoor meng je goed alle ingrediënten.Zet even opzij.
- Verwarm de oven voor op 185 graden.TIP! Heb je een oven waarbij je een combinatie van stoom/vocht en hetelucht kan aanzetten. Gebruik deze dan met het minste vocht. Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schil de pastinaken en snij in kleine blokjes.Halveer de krieltjes. Als deze aan de grote kant zijn, snij ze dan in vieren.Probeer de groentjes even groot te snijden voor een gelijke garing.Pel de ui en snij in plakjes.Leg de groentjes op de bakplaat. Kruid met peper en zout en giet er zo'n 3el van de marinade over. Meng goed. Bak deze alvast voor zo'n 20 a 25min.
- Ondertussen kan je de peren in stukjes snijden. Ik heb deze niet geschild.
- Na zo'n 20 a 25min bakken, verdeel je de stukjes peer over de groenten. Hussel er even doorLeg er het varkenshaasje tussen. Wrijf royaal in met de marinade. De rest van de marinade kan je nog over de groentjes gieten. Bak nog eens zo'n 20min tot het vlees en groentjes gaar zijn. Ik had 2 kleine varkenshaasjes dus deze waren iets sneller klaar.
- Serveer dan direct. Je kan er nog een gemengde sla bij serveren.
Top receptje
Gisteren gemaakt en was een groot succes
Gisteren gemaakt en wat was dit lekker!