Traybake met zalm en aardappelen, een lekker makkelijk eenpansgerecht dat ideaal voor doordeweeks is. We gooien aardappeltjes, bloemkool, wortelen en ui op een bakplaat en gieten daar een zalige honing mosterd marinade over. Daar komt nog een stukje zalm bij en in amper 40min staat er een heerlijk avondmaaltje voor je neus. En je hebt meteen alles patatjes, groentjes en vis. Super handig om deze op je weekmenu te zetten.
TIP! Je zou de zalm ook kunnen vervangen door witte vis of kip
TIP! Je kan hier volop gaan spelen met nog andere groentjes zoals venkel, paprika, zoete aardappelen, tomaatjes, broccoli, … Kijk wat er in het seizoen is en mix & match naar eigen goesting
Nog meer eenpans inspiratie nodig? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Traybake met zalm en aardappelen?
- Krieltjes
- Bloemkool
- Wortelen
- Ui
- Zalmfilets : je zou dit ook met witte vis kunnen maken of eventueel ook met kip
- Mosterd : ik gebruik Dijon mosterd
- Graanmosterd (optioneel)
- Honing
- Look
- Paprikapoeder
- Citroen
- Olijfolie
Hoe maak je deze Traybake met zalm en aardappelen?
Halveer de krieltjes of snij ze in vieren als ze aan de grote kant zijn. Snij de bloemkool in roosjes. Schil de wortelen en snij in plakjes of reepjes. Pel de ui en hak fijn. Leg alle groentjes op de bakplaat.
Maak vervolgens de marinade. Meng hiervoor mosterd, graanmosterd (optioneel), honing, look (fijn gesneden), paprikapoeder, citroensap, peper, zout en olijfolie. Giet ongeveer de helft over de groentjes. Meng goed. Bak dit alvast voor zo’n 25 a 30min tot de groentjes bijna gaar zijn. Hussel af en toe doorheen de groentjes.
Leg dan de zalmfilets tussen de groentjes en wrijf in met de rest van de marinade. Heb je nog wat marinade over, giet dan over de groentjes. Bak nog eens voor zo’n 10min tot de zalm gaar is. Serveer dan direct.
Traybake met zalm en aardappelen
Ingrediënten
- 750 gr krieltjes
- 1 bloemkool
- 300 gr wortelen
- 1 ui
- 4 zalmfilets
Mosterd marinade
- 2 el mosterd (ik gebruikte Dijon)
- 1 el graanmosterd (optioneel)
- 2 el honing
- 1 teentje look (fijn gesneden)
- 1 snuifje paprikapoeder
- 1/2 citroen (sap)
- 50 ml olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een ruime bakplaat met bakpapier
- Halveer de krieltjes of als ze aan de grote kant zijn snij in vieren. Leg op de bakplaatSnij de bloemkool in kleine roosjes en leg ook op de bakplaat Schil de wortelen en snij in plakjes of in reepjes. Snij deze niet te dik of te groot. Leg ook op de bakplaatPel de ui en hak fijn en voeg ook toe aan de bakplaat.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade. Giet ongeveer de helft van de marinade over de groentjes. Meng goed. Bak de groentjes alvast voor zo'n 25 a 30min tot ze bijna gaar zijn. Hussel tijdens het bakken af en toe doorheen de groentjes. Worden ze te snel bruin, verlaag de temperatuur dan een beetje (maar de gaartijd kan dan iets langer zijn)Leg er dan de zalmfilets tussen, wrijf ze in met de marinade. Heb je nog marinade, giet dan over de groentjes.Bak nog voor zo'n 10min tot de zalm mooi gaar is. Serveer dan direct.