Traybake met zalm en aardappelen

Lekker makkelijk recept voor Traybake met zalm en aardappelen, een snel eenpansgerecht voor op je weekmenu. Een heerlijke avondmaaltijd waar je niet veel werk aan hebt. Geroosterde aardappelen, bloemkool, wortelen, zalm en mosterd marinade.
Naar recept gaan

Traybake met zalm en aardappelen, een lekker makkelijk eenpansgerecht dat ideaal voor doordeweeks is. We gooien aardappeltjes, bloemkool, wortelen en ui op een bakplaat en gieten daar een zalige honing mosterd marinade over. Daar komt nog een stukje zalm bij en in amper 40min staat er een heerlijk avondmaaltje voor je neus. En je hebt meteen alles patatjes, groentjes en vis. Super handig om deze op je weekmenu te zetten.

TIP! Je zou de zalm ook kunnen vervangen door witte vis of kip
TIP! Je kan hier volop gaan spelen met nog andere groentjes zoals venkel, paprika, zoete aardappelen, tomaatjes, broccoli, … Kijk wat er in het seizoen is en mix & match naar eigen goesting

Nog meer eenpans inspiratie nodig? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Traybake met zalm en aardappelen, een snel eenpansgerecht voor op je weekmenu. Een heerlijke avondmaaltijd waar je niet veel werk aan hebt. Geroosterde aardappelen, bloemkool, wortelen, zalm en mosterd marinade.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Traybake met zalm en aardappelen?

  • Krieltjes
  • Bloemkool
  • Wortelen
  • Ui
  • Zalmfilets : je zou dit ook met witte vis kunnen maken of eventueel ook met kip
  • Mosterd : ik gebruik Dijon mosterd
  • Graanmosterd (optioneel)
  • Honing
  • Look
  • Paprikapoeder
  • Citroen
  • Olijfolie

Hoe maak je deze Traybake met zalm en aardappelen?

Halveer de krieltjes of snij ze in vieren als ze aan de grote kant zijn. Snij de bloemkool in roosjes. Schil de wortelen en snij in plakjes of reepjes. Pel de ui en hak fijn. Leg alle groentjes op de bakplaat.

Maak vervolgens de marinade. Meng hiervoor mosterd, graanmosterd (optioneel), honing, look (fijn gesneden), paprikapoeder, citroensap, peper, zout en olijfolie. Giet ongeveer de helft over de groentjes. Meng goed. Bak dit alvast voor zo’n 25 a 30min tot de groentjes bijna gaar zijn. Hussel af en toe doorheen de groentjes.

Leg dan de zalmfilets tussen de groentjes en wrijf in met de rest van de marinade. Heb je nog wat marinade over, giet dan over de groentjes. Bak nog eens voor zo’n 10min tot de zalm gaar is. Serveer dan direct.

Lekker makkelijk recept voor Traybake met zalm en aardappelen, een snel eenpansgerecht voor op je weekmenu. Een heerlijke avondmaaltijd waar je niet veel werk aan hebt. Geroosterde aardappelen, bloemkool, wortelen, zalm en mosterd marinade.
Lekker makkelijk recept voor Traybake met zalm en aardappelen, een snel eenpansgerecht voor op je weekmenu. Een heerlijke avondmaaltijd waar je niet veel werk aan hebt. Geroosterde aardappelen, bloemkool, wortelen, zalm en mosterd marinade.

Traybake met zalm en aardappelen

Lekker makkelijk recept voor Traybake met zalm en aardappelen, een snel eenpansgerecht voor op je weekmenu. Een heerlijke avondmaaltijd waar je niet veel werk aan hebt. Geroosterde aardappelen, bloemkool, wortelen, zalm en mosterd marinade.
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 750 gr krieltjes
  • 1 bloemkool
  • 300 gr wortelen
  • 1 ui
  • 4 zalmfilets

Mosterd marinade

  • 2 el mosterd (ik gebruikte Dijon)
  • 1 el graanmosterd (optioneel)
  • 2 el honing
  • 1 teentje look (fijn gesneden)
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1/2 citroen (sap)
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een ruime bakplaat met bakpapier
  • Halveer de krieltjes of als ze aan de grote kant zijn snij in vieren. Leg op de bakplaat
    Snij de bloemkool in kleine roosjes en leg ook op de bakplaat
    Schil de wortelen en snij in plakjes of in reepjes. Snij deze niet te dik of te groot. Leg ook op de bakplaat
    Pel de ui en hak fijn en voeg ook toe aan de bakplaat.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade. Giet ongeveer de helft van de marinade over de groentjes. Meng goed.
    Bak de groentjes alvast voor zo'n 25 a 30min tot ze bijna gaar zijn. Hussel tijdens het bakken af en toe doorheen de groentjes. Worden ze te snel bruin, verlaag de temperatuur dan een beetje (maar de gaartijd kan dan iets langer zijn)
    Leg er dan de zalmfilets tussen, wrijf ze in met de marinade. Heb je nog marinade, giet dan over de groentjes.
    Bak nog voor zo'n 10min tot de zalm mooi gaar is.
    Serveer dan direct.
Trefwoord aardappelen, doordeweeks recept, eenpansgerecht, mosterd, snel klaar, traybake, weekmenu, wortelen, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.