Pasta met asperges en spekjes, een makkelijk en snel receptje met daarin de lekkerste Belgische asperges verwerkt. Een heerlijk eenpansgerecht klaar in 30min met daarin het “witte goud” als hoofdrol. Ja, het is aspergeseizoen en daar moeten we nu volop van profiteren want dat seizoen is naar mijn mening te kort 😃. Zo’n lekker puur product van bij ons dat gewoon uitblinkt qua smaak. Voor mij hoeven ze niet te veel extra’s want ze zijn puur gewoon super lekker. Deze eenpanspasta vraagt daarom niet te veel ingrediënten namelijk asperges (zowel witte als groen), prei, spekjes, pasta, bouillon, room en citroen. Een simpele combinatie qua ingrediënten maar dit resulteert wel in een zalig gerechtje dat thuishoort op je volgend weekmenu.
TIP! Ik gebruik hier gerookte spekblokjes. Deze bak ik eerst in de pan om er dan vervolgens de groenten in te bakken. Deze zorgt voor lekker smaak. Geen fan van spek, dan laat je deze weg en voeg je vlak voor het serveren wat gerookte zalm toe.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere asperge receptjes? Check dan zeker deze receptjes even
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met asperges en spekjes?
- Witte & groene asperges : je kan dit ook uitsluitend met enkel witte of met enkel groene maken.
- Prei
- Spekjes
- Orzo pasta : je zou dit ook met risottorijst kunnen maken
- Kipbouillon
- Room
- Citroen
Hoe maak je deze Pasta met asperges en spekjes?
Begin met schillen van de witte asperges en verwijder het harde achterste gedeelte. Snij in kleine blokjes. De groene asperges hoef je niet te schillen, verwijder gewoon het harde achterste gedeelte en snij dan ook in kleine blokjes. Was de prei en hak fijn.
Vervolgens gaan we eerst de spekjes bakken in een ruime stoofpan of pot. Bak deze tot ze lichtjes beginnen kleuren, schep ze dan uit de pan/pot en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak de pot/pan niet proper, hierin ligt nu wat vet van het spek en daarin gaan we prei aanstoven. Is de pan toch iets te droog, voeg dan wat olijfolie toe. Voeg dan de blokjes asperges toe en laat zo’n 2min mee bakken. Doe er de orzo pasta bij, roer goed los en laat ook nog een minuutje mee bakken.
Giet er de bouillon over, roer goed en breng aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 10min. Roer regelmatig omdat deze pasta nogal snel aan de bodem durft te plakken.
Na zo’n 10min heeft de pasta het meeste vocht opgenomen en is ook bijna gaar. Giet er dan de room bij. Roer goed en laat nog even zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. Breng op smaak met wat citroensap, zeste van citroen, peper en zout. Werk af met de spekjes en serveer.
Pasta met asperges en spekjes
Ingrediënten
- 1/2 bussel witte asperges
- 1/2 bussel groene asperges
- 1 prei
- 250 gr spekjes (gerookt)
- 300 gr orzo pasta
- 750 ml kipbouillon (= water + bouillon blokje)
- 150 ml room
- 1 citroen
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de witte asperges te schillen en de harde achterste uiteinden te verwijderen. Snij ze in kleine blokjes.Verwijder het harde achterste van de groene asperges en snij ook in kleine blokjes. Was de prei en hak fijn.
- Verhit een ruime stoofpan of stoofpot. Bak hierin eerst de spekjes tot ze lichtjes beginnen kleuren. Schep dan uit de pan en leg ze op wat keukenpapier om te laten uitlekken. Maak de pan of pot niet proper. Normaal moet er wat vet van het spek in de pan liggen, deze gaat voor smaak zorgen. Als de pan wat te droog is, voeg wat olijfolie toe.Stoof hierin de prei aan voor zo'n 3min. Roer regelmatig zodat deze niet kan aanbakken of bruin worden. Voeg dan de aspergeblokjes toe. Roer even en laat zo'n 2min mee bakken. Doe er dan de orzo pasta bij, roer even en laat deze ook een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon bij, roer goed en breng zachtjes aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is (+/- 10min). Roer regelmatig want deze pasta durft snel aan de bodem te plakken. Wanneer de pasta bijna gaar is, gaat het meeste vocht opgenomen zijn. Giet er dan de room bij. Laat nog even zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. Breng verder op smaak met wat citroensap, fijn geraspte zeste van citroen, peper en zout.
- Werk af met de spekjes en serveer directSmakelijk
Heerlijk recept en heel simpel
Top receptje weer Elien
Bedankt
Bedankt alweer voor dit heerlijk makkelijke receptje
Lekker, simpel en snel zoals altijd
Bedankt
Al een paar keer gemaakt en blijft super lekker
Heerlijk en simpel receptje
Top receptje
Mercikes
Super lekker en makkelijk receptje