De laatste dagen dat ik kan genieten als twintiger want vrijdag is het zover … tram 3 zoals ze ook weleens zeggen. En ik kan jullie vertellen dat ik er helemaal niet naar uitkijk. Dertig klinkt “zo oud” en “zo volwassen”, klink ik nu als een dramaqueen? Of begrijpen jullie wat ik bedoel?
Het liefst zou ik heel die dag in m’n bed blijven liggen en mij volstampen met chocolade, koekjes & junkfood en blijven ontkennen dat ik 30 ben :-). En de volgende dag gewoon “back to reality” als eeuwige negenentwintig jarige.
Je ziet, ik ben echt nog niet klaar voor die 3 dus ben echt in een “desperate need” voor wat easy comfort food zoals deze tortilla pizza met kip, paprika en mozzarella.
Ingrediënten (+/- 5 pizza’s)
- 5 tortilla’s
- 500gr gehakt
- 1 ui (fijngesneden)
- 2 teentjes look (fijngehakt)
- 1 rode + 1 gele + 1 groene paprika (in blokjes)
- 1tl komijnpoeder
- 1tl gemalen koriander
- 1tl gedroogde oregano
- passata
- geraspte mozzarella
- Peper en zout
- Olie/ boter
Bereidingswijze
Verhit een pan met een scheutje olie of boter.
Fruit hierin eerst de ui en look aan tot ze mooi glazig zijn.
Voeg het gehakt, komijnpoeder, koriander en oregano toe en laat meebakken. Breek het gehakt tijdens het bakken met een vork tot kleinere stukjes.
Breng nog even op smaak met peper en zout. Haal van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de de tortilla’s. Waarschijnlijk zal je ze in porties moeten bakken (op mijn bakplaat konden maar 2 pizza’s).
Smeer de tortilla in met een beetje passata, gevolgd door het gehakt mengsel, blokjes paprika en royaal veel kaas.
Bak de tortilla pizza’s ongeveer 8 a 10min tot de kaas mooi gesmolten is.
Haal uit de oven en serveer direct.
Smakelijk!