Kers-Chocolade cupcakes

Kers-choc cupcakes-5

“Hou eens op met dat gezeur over verval, verpest deze prachtige jaren toch niet met geklaag over rimpels en putten, we zijn prachtig. We hebben nog genoeg energie om te dansen tot we erbij neervallen, maar ook de wijsheid dat we moeten genieten van het moment, we zijn nog mooi genoeg om te sjansen en hebben het zelfvertrouwen om dit ook ongegeneerd te durven doen, zijn nog jong genoeg om mee te kunnen doen aan iedere trend en oud genoeg om dit alles ook weer niet te serieus te nemen.”

Kers-choc cupcakes-5

Een prachtige quote die vol waarheden zit en die mijn dertigste verjaardag wat heeft verzacht gisteren. Ik kan jullie zeggen dat ik er een heel jaar tegenop heb gezien naar de dag dat de twee verdween en de drie tevoorschijn komt. Daar strubbelen veel mensen mee, vermoed ik, nee?
Zo raar eigenlijk … tien jaar geleden kon ik niet wachten om eindelijk twintiger te worden “de tijd van je leven”, nu tien jaar later was er geen aftellen bij, enkel de hoop dat het een heel lang jaar zou worden. Helaas is dat negenentwintigste levensjaar voorbij gevlogen alsof het niets was.Grotendeels door al het leuks dat ik heb mogen doen voor mijn blog.

Kers-choc cupcakes-5

Nu één dag na de confrontatie met tram 3, kan ik het allemaal wel wat relativeren. Uiteindelijk is het ook gewoon maar een cijfertje en het leven gaat gewoon verder. Ik bruis nog altijd van de energie net zoals ik twintig werd, met nu misschien iets meer wijsheid en ervaring dan tien jaar geleden.
Het waren verdomd mooie twintiger jaren en ik kijk al uit naar wat de komende tien jaar het leven gaat brengen. (Maar die 40 mag nog heel lang duren hoor 🙂 ).
Wat ik wel zeker weet dat er ook de komende jaren weer veel gekookt en gebakken zal worden. Daarom startte ik mijn dertigste verjaardag met een heerlijk baksel in de vorm van deze kers-chocolade cupcakes.

Kers-choc cupcakes-5

Ingrediënten cakejes (+/- 6 cupcakes)

 • 125gr boter (op kamertemperatuur)
 • 125gr kristalsuiker
 • 125gr zelfrijzend bakmeel
 • 2 eieren
 • 4el cacaopoeder
 • 2el melk

Ingrediënten topping

 • 225gr boter (op kamertemperatuur)
 • 200gr poedersuiker
 • 110gr kersenconfituur

Ingrediënten overig

 • kersenconfituur
 • verse kersen om de cakejes af te werken

Extra > papieren cupcake vormpjes & cupcake/muffin bakvorm + , spuitzak met spuitmondje

Bereidingswijze cakejes

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Leg de papieren cupcake vormpjes in de cupcake/muffin bakvorm.

Meng alvast het bakmeel met de cacao

Doe de boter en suiker in een mengkom (van bijvoorbeeld je keukenrobot)
Klop tot een licht en luchtig mengsel.
Doe nu 1 voor 1 de eieren bij dit mengsel en mix/meng goed.
Voeg nu in porties het mengsel van bakmeel en cacao toe en mix tot een mooi deeg.

Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 met het deeg.

Bak de cupcakes ongeveer 20min in de oven.
Check met een sateprikker of de cakejes gaar zijn en haal uit de oven.
Laat volledig afkoelen

Bereidingswijze topping

Klop de even romig en luchtig.
Voeg de poedersuiker in porties toe en meng goed.
Voeg op het laatste de kersenconfituur toe en meng nog even goed.

Vind je dit mengsel iets te lopig, voeg nog een beetje poedersuiker toe.

Doe de topping in een spuitzak met spuitmondje. Je kan deze nu even in de koelkast leggen zodat de boter terug een beetje kan opstijven maar laat deze niet te hard worden anders kan je geen toefjes spuiten.

Afwerking

Maak met behulp van een lepeltje of appelboor een klein kuiltje in het midden van de cakejes en schep hierin een beetje kersenconfituur.

Spuit nu mooie toefjes van de topping op de cakejes.

Zet de cupcakes even in de koelkast zodat de topping stevig kan worden.

Smullen maar !

Kers-choc cupcakes-5

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.