Deze heerlijk makkelijke Tortellini met tomatensaus en spinazie is gewoon op en top comfort food. Een kom bomvol hartverwarmend pasta in een lekker simpele tomatensaus. Een 100% vegetarisch maaltje dat gewoon op je weekmenu hoort. Dit receptje vraagt niet veel werk, tijd of afwas. Ik gebruikte hier tortellini pasta, wat ook een gevulde pasta is zoals ravioli. Je zou hier ook een gewone klassieke pasta in kunnen verwerken. Zin in een stukje vlees, voeg stukjes kip of gehaktballetjes toe.
Ook in dit receptje gebruikte ik weer mijn homemade tomatensaus (zie recept). Een succes receptje dat ik maak in mijn AEG SteamPro met combi functie hetelucht en vocht. Het resultaat is een tomatensaus bomvol smaak en waarbij je zelf de ingrediënten en smaakmakers kiest.

Hoe maken we deze Tortellini met tomatensaus en spinazie?
Begin met het snijwerk. Hak de ui en look fijn. Snij de paprika in kleine blokjes. Halveer de kerstomaten.
Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Stoof hierin de ui en paprika eerst mooi aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig. Doe er dan de look en gerookt paprikapoeder bij. Bak nog een minuutje. Giet er de tomatensaus en wat water bij. Breng aan de kook en laat zo’n 15 a 20min zachtjes sudderen. Doe er dan de spinazie en kerstomaten bij en laat deze rustig slinken. Ondertussen kan je de tortellini koken in licht gezouten water. Giet er vervolgens de room bij en meng goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Doe de gekookte pasta bij de saus, meng goed en serveer direct met eventueel wat Parmezaanse kaas.


Tortellini met tomatensaus en spinazie
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 paprika
- 1/2 tl gerookt paprika poeder
- 350 gr tomatensaus (of passata)
- 500 gr tortellini (of ravioli) – kant-en-klaar (*)
- 200 gr spinazie
- 250 gr kerstomaten
- 150 ml room
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin met het pellen van de ui en hak fijn. Pel het teentje look en hak fijn.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, hak fijn. Halveer de kerstomaten
- Verhit een ruime stoofpot met een royale scheut olijfolie.Stoof hierin de ui en paprika eerst mooi aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.Doe er de look bij en laat een minuutje mee bakken. Giet er de tomatensaus bij samen met zo'n 75ml water. Breng aan de kook en laat zo'n 15min zachtjes sudderen.Kook ondertussen de tortellini gaar zoals vermeld op de verpakking.
- Na 15min zachtjes sudderen, voeg de spinazie en gehalveerde kerstomaten toe. Roer even en laat de spinazie rustig slinken.Giet dan de room bij, roer goed. Proef even en breng op smaak met peper en zout.Als laatste voeg je de gekookte tortellini toe. Meng goed en serveer.Optioneel kan je nog afwerken met wat Parmezaanse kaas of stukjes mozzarella.
Dit is een super lekker en simpel receptje!
Gaan we nog maken!
Bedankt